Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Kuhinjski ustanak i riblja juha

Već četiri uzastopna dana ovako guste i masne magle zaslužuju i drastične mjere! Sva sreća pa nije onako strašno hladno. Ipak, situacija je nedopustiva!

Prevrćem po kuhinji. Tražim lijek. Danas treba skuhati nešto puno vedrine i sunca, ali proljetna juha neće biti dovoljna.

Kuhanje je magična stvar. To znaju zaljubljene žene, promrzli ratnici i premoreni putnici. Meteorolozi će pokazati zdrav skepticizam, ali duboko u svom znanstvenom srcu zatrovanom egzaktnošću i oni znaju da će miris dobre spize rastjerati svaku magluštinu, pa i najtvrdokorniju.

Maglo, magletino, dobila si svoju priliku! Lijepo se baškariš već danima, dva put si pustila sunčev trak i hvala ti na tome, ali bilo bi dosta! Baš me zanima kako ćeš se suočiti s ribljom juhom, blistavom i bistrom, koja mirisom priziva nezadržive sile Juga!

A kada se magla do večeri raziđe, već smo na konju! Pogledom potraži moćnog Oriona dolje na južnom nebu, pouzdanog saveznika s juga. Znat ćeš da je magla bila samo – magla, i da su svi koji trebaju biti uvijek na svom mjestu, nepokolebljivi stražari.



Post je objavljen 11.01.2008. u 09:38 sati.