Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Da je meni 5 dana u nizu...

Zar taj mali ludi pas stalno mora testirati moje ganglije?
Dakle...stvarno odmaramo od bilo kakvog treniranja...kao što jučer pisah...jedini trening je da naredbe i zadatke koristimo u svakodnevnom suživotu i druženju. Jedino novoga što smo radili je izrada nekih trikova i pas to definitivno ne shvaća kao učenje već kao igru.
Dakle ispigao me pesonja...krenemo se družiti na kvartovsku livadu, po ovoj magluštini mi se ne da bauljat po nasipu, maksimiru, sljemenu...i na putu do pasje ekipe pustim psa s lajne i on odjuri od mene...pozovem ga jer želim da mi u toj magluštini bude bliže da ga vidim...pas se primakne i tako nastavimo hodati. Na 50 metara od nas spazim pse (poznate) ali ja fingiram situaciju i tražim od psa da mi dođe uz (jer kao prvo da ja odlučim jer idemo k tim psima ili ne). Pas na uz istog časa stane i sjedne ali 7 metara ispred mene...ja zovem opet uz ali pas fiksira pseću ekipu. Prilazi mu pas i on kreće u igru...ja ponavljam uz i pas se okreće prema meni i kao da će doći uz ali nakon 5 koraka juri natrag psima i tako dva puta te odjuri u igru. Ja odlazim i skrivam se...pas se 20 minuta bezbrižno igra i ne pomišlja na mene...kad se izigrao vidim da već po malo traži gdje sam i dobro je da ga ljudi koji su tamo ne fermaju baš previše već ga gurkaju i odbijaju od sebe...pas je malo izgubljen i na kraju balade nabasa na mene dok je jurio za psom prema meni i onda je skužio gdje sam. Dolazi do mene i onda kao...Pa di si ti? Idemo se igrati?...a ja zakopčam lajnu i doma...po prvi puta od kada je pas sa mnom kratim šetnju za kaznu.
Dođemo doma i uz totalno ignoriranje pas provede dva sata sam u hodniku...iako može k nama...ali zna da je kriv i ne želi. Ja dolazim i pitam...jel ti to bilo OK...a pas legne pod mene dok čučim i krene mi lizati ruku. Pomirimo se i ja ponavljam uz...pas dođe do mene ali legne (kao mi hoće reći da je malo zaboravio kako to točno ide pa me zato nije skužio na livadi) ja mrtav hladan ponavljam 10 puta radnju i pas na 10 napravi potpuno ispravan uz...bez ikakvih mojih korekcija...samo sam 10 puta ponavljao uz...dakle zna mali zezator kaj treba, ali glumata...i eto tako...
Miša mu maloga...u dva sata šetnje imam jednu izrazitu naredbu poslušnosti na kojoj inzistiram...daj mali pas...odradi to...bar toliko budi fer.


Post je objavljen 11.01.2008. u 07:34 sati.