Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Hrvatska zastava u pinerolskoj katedrali!

Evo, vratili smo u svakodnevnicu te obećajemo da ćemo se i učestalije javljati. Počnimo prvo sa današnjim događanjima. Nakon ručka smo imali javne radove. Jedan od braće pomoćnika je naručio sječu stabala kojih je oko kuće možda i previše te smo čistili posječeno granje.

Radovi su počeli oko dva sata, a završili oko pet i trideset. Naravno, Danijel kao uvijek utekao od posla jer je imao obveze u računalnoj! Kako bi nam bilo zanimljivo, jedan se novak posijekao mačetom te je šivao ruku sa cca desetak sedam punata. Sad mu je ruka umotana s željeznom polugom koja drži cijelu šaku. Za ne povjerovati!!! No da se vratimo da naslov!

U nedjelju smo proslavili blagdan Bogojavljanja ili kako je u narodu poznato blagdan Tri kralja. Na poziv mjesnog biskupa animirali smo sv. Misu u katedrali liturgijski(služenje i pjevanje). Na dolasku smo ostali iznenađeni kad smo među desetak zastava, koji su bile oko oltara, ugledali i hrvatsku zastavu.

Misa je bila na više jezika te smo i mi pročitali jednu od molitava na našem jeziku...što se ispostavilo kao pun pogodak! Naime, da iznenađenjima ne bi bilo kraja, pri kraju Mise nam je prišla jedna gospođa te se predstavila i rekla da je iz okolice Varaždina i da živi u Pinerolu. eekyesparty

Odmah smo razmjenili brojeve i dogovorili se za kavu i druženje idući vikend.
Malo nas je, ali nas svugdje ima! hrvatskahrvatskahrvatska

Sutra nam je mjesečna duhovna obnova, što znači mali pad inteziteta inače inzinmo bogatog rasporedom dnevnog reda. Ovaj mjesec je posebno zahtjevan jer imamo zahtjevne zadaće i razgovore s maestrom, potom proslavu blagdana sv. Franje Saleškog (po kojem je Družba dobila ime), pa potom i blagdan sv. Ivana Bosca, našeg osničava koji će biti posebno obilježen u Torinu a i mi ćemo sudjelovati.

No,... sve u svoje vrijeme. Vese li nam bili... čitamo se! Pozdrav od nas

PS. Ako imate neku posebnu nakaku za koju želite da molimo, budite slodobno ostavili nakanu preko komentara ili preko e-maila. Usluga sasvim besplatna! nonoyesyesyesyeswavewavewavewave




Post je objavljen 10.01.2008. u 22:00 sati.