Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/heartlikeagrave

Marketing

Three phases...phase one: acception

Kitty nije bila cura koja plače. Svi su to znali, u domu su je dečki poštovali a mlađe cure su se ugledale na nju. Bila je čvrsta osoba, i uvijek je imala riješenje za sve probleme. Druga djeca u domu uvijek su sanjala o tome da su baš oni mlađa sestra Kitty Thomas i mnogi su bili ljubomorni na Estelle, ali naravno nitko nije imao hrabrosti to reći, jer Estelle je ipak na kraju svega bila Kittyna sestra.

Sada..mozda nije Kitty bila ta koja je pazila na Estelle i pomagala joj u svakoj situaciji...Mozda je Estelle bila ta koja ju je drzala na okupu, mozda je ona bila osoba zbog koje se uvijek trudila biti jaka.Kako god Kitty vise nije imala tu osbu, zbog koje želi biti najbolja, osobu kojoj bi bila uzor i jednostavno sad je mogla biti ona.

-Hej..otvori vrata molim te.-, rekao je netko kucajući na Kittyna vrata.
-Sigurno.-, nasmijala se Kitty ustavši s poda i obrisavši suze s lica. Popravila je je haljinu čekajući da osoba s druge strane opet pokuca.
-Molim te..-
-Nije zaključano.-

Polagano otvorivši vrata u Kittynu sobu je ušla ona ista cura od prije desetak minuta držeći u rukama pladanj s nečim što Kitty sa svog kuta gledanja nije vidjela. Cura je ušla u sobu i stavila pladanj na onaj mali stol do zida.Neko vrijeme je šutjela gledajući Kitty a Kitty je isto tako gledala nju, tj. Gledala je u vrata , čekajući da cura nešto kaže, jer ona je došla u Kittynu sobu, ne Kitty u njenu.

-Ja sam Violet.-, rekla je naposlijetku.
-Kitty...Kathleen Thora Thomas, punim imenom.- nacerila se Kitty okrenuvši se licem prema prozoru.
-Violet Vallentina Granger...Rekla bi lijepa haljina al se bojim da bi skočila kroz prozor, budući da sam ja već u sobi. -
-Hah..ne bi skočila kroz prozor, ali vrlo vjerovatno bi dobila šamar od mene.-, odvratila joj je Kitty još uvijek pogleda prikovanoga za crkveno dvorište.
-Pa dobro..ako ti se ne sviđa možeš uzeti jednu moju...ja ih imam puno.-
-Stvarno?-, Kitty se okrenula prema njoj.
-Pa da...ja sam ovdje već duže vrijeme, prvo dijete u crkvi.- nacerila se ponosno
-I to te zabavlja?-, nije se mogla suzdržati, jednostavno je takva, bezobrazna.
-Pa ne..-, rekla je ova malo tiše i Kitty je osjetila da je malo pretjerala.
-Dakle..kažeš da si prvo dijete u crkvi?-

****

Iako je Kitty bila uvjerena da se nikad nece naviknuti na to što treba živjeti u crkvi zapravo bilo se jako lako naviknuti na lagodan život. Bilo je lako ne razmišljati kad ćeš jesti, hoće li stariji dječaci terorizirati drugu djecu pa će svi za kaznu ostati bez večere, nije trebala razmišljati da li će se posvađati s nekim i završiti s rascijepanom usnicom i hoće li imati masnice po tijelu zbog toga što je nešto rekla preglasno. A to je bilo često, jer Kitty nije bila osoba koja se znala suzdržavati.

Jedini problem predstavljale su joj mise i molitve. Nikad ih nije naučila napamet već je svaki put ponavljala ono što su Violet ili Alex ili Crystal, koje su također bile štićenice crkve, govorile.A ponekad bi samo šutjela jer iako joj je tu bilo lijepo ipak se nije htjela u potpunosti prilagoditi.Bio je već četvrti mjesec i njih četiri sjedale su na podu Crystaline sobe slušajući najnovije vijesti iz grada.

Wiolet I Alex su obadvije bile mlađe od Kitty imale su jedanaest godina, dok je Crystal čak bila i starija od Kitty, ona je imala trinaest godina i već je krenula u školu. Kitty,Alex i Violet svaku večer su se kidale od smijeha slušajući kako priča o nečemu što je u crkvi bilo najstrože zabranjeno...dečkima..

-Dakle...tiho da nas Djevica ne čuje.-, nasmijala se Crystal, Kitty je vrlo brzo saznala da nije jedina koja ne voli Virginiu, čak ju niti Dorothy nije voljela.
-Daklee...pričaj!-, prošaptala je Alex
-Pa zove se Wayne, ima crnu kosu i zelene oči, ima lijep osmjeh i vrlo je dobar učenik..-
-Ma daj ne pričaj o tome...hoćemo prljave detalje!-, nacerila se Kitty.
-Pa dobro..onda slusaj..- započela je ali ju je prekinuo nimalo djevičanski glas naše predrage sestre.
-Alexandra! Violet! Crystal! Kathleen!Siđite dolje, došla vam je nova prijateljica!-
-Još jedna..- prošaptala je tiho Violet i ustala, u sljedećem trenutku je trčala na donji kat smijući se.
-Idem za njom!-, nasmijala se Alex
-Hmm...ja bi još slušala o Wayneu.-, nacerila sam se izvalivši se na krevet.
-Kitty! Idemo dolje!-
-Kako god ti kažeš...zavodnice!-, nasmijala sam se uhvativši Crystal za ruku i krenuvši dolje za njom.


Ovaako...Protiv roze haljine neam nista al ja sam ju vizualirala kao nešto ružno, pretjerano..i mah, al da se razumijemo ja nea nista protiv roze boje..samo ju ne volim :P. Kitty se mozda ponasa djetinjasto i sve al problem je u tome sta ona jest djetinjasta..u originalu( kako sam ja isprva zamislila priču) ima deset godina ali mi je teško prebaciti nekoga sa deset godina na 16 u nekolilko posteva, prevelika je promjena tako da Kitty ima 12 a ponaša se malo predjetinjastorolleyes za osobu od 12 godina..iii...to je to, uzivajte =)


Post je objavljen 08.01.2008. u 18:47 sati.