Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rajcicejeftino

Marketing

Kako biti prvi na Googleu?

Evo i jedan od posljednjih postova na ovom blogu. Ako već niste prijavite se na moj novi feed http://feeds.feedburner.com/mojname jer ćete preko njega dobivati najnovije postove sa mog novog bloga moj.name.

Mnoge od nas zanima kako biti prvi na Googleu za određenu ključnu riječ. Ovisi o konkurenciji za tu ključnu riječ koju ciljamo. Ako je konkurencija za izraz malena ili nikakva vrlo lako ćemo biti prvi na Googleu za tu ključnu riječ, dovoljno je samo ubaciti tu ključnu riječ u naslov stranice, u sadržaj, možda u pokoji alt atribut slike, obavezno u description meta tag i još gdje ga možemo ubaciti.

Ali ako je konkurencija velika onda će biti prva ona stranica za koju Google misli da najviše vrijedi, a vrijednost se ogledava između ostaloga u starosti domene, u broju linkova do te domene i o kvaliteti sadržaja, tj. relevantnosti sadržaja stranice sa izrazom za koji želimo biti prvi. Dakle ako imamo vrlo mladu domenu i nikoliko linkova vrlo teško ćemo se pojaviti prvi na Googleu za vrlo konkurentne ključne izraze.

A koji su to faktori za bolju poziciju vam neću ja pisati jer postoje stotine takvih tekstova pa ne želim da ovaj bude još samo jedan u nizu, ovdje sam vam samo htio opisati problematiku pojavljivanja na prvoj poziciji, a savjete možete pročitati kod Aljoše ili Brune.




Inspiraciju za ovaj post sam i našao kod Aljoše i Brune i htio sam se ubaciti u igru, ne znam baš da ću se pojaviti prvi za izraz iz naslova ali bar da budem među prva tri :)

kako biti prvi na googleu

Post je objavljen 08.01.2008. u 15:15 sati.