Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Kuharica za planinare: Pita od špinata!

Potpuno sam zanemarila ideju koju sam samu sebi uvela, a to je da povremeno dajem ideje što planinari mogu nositi za klopu, gore u brda i planine. Zake nešto kupovno ili neke sendviče, da ne spominjem zašto, pobogu, ona zastrašujuća slanina?? eek Ima toliko finih i praktičnih jela, koja se jednostavno pripravljaju. Većinu mojih recepata mogu svladati početnici, čak i oni koji nemaju blage veze/iskustva s kuhanjem. Evo jednog od takvih recepata.

Radi se o špinatu između korica tijesta. Sve sastojke kupite u kvartovskoj trgovini. Jelo idealno za planinarenje, ali i najobičnije piknike. Pripreme i pripravljanje jela - lagano i jednostavno! Treba vam pećnica! Sastojci - jeftini! Količine - enormne!

Sastojci!
pakiranje smrznutog Ledo lisnatog tijesta
pakiranje smrznutog Ledo špinata
10 dkg fetta sira
1 dcl kiselog vrhnja
svežanj mladog luka (ako nema, stavite običnog)
3 jaja
1 žumanjak
4 dkg maslaca
sol, papar
naribani muškatni oraščić
češanj češnjaka



1. Lisnato tijesto odmrznuti. Špinat stavite u vodu da se otopi i skuha. Kratko ga prokuhajte (imate upute na kutiji od špinata) i dobro ocijedite s cjedilicom.
2. Zagrijte maslac u tavi, popržite nasjeckani mladi luk, dodajte špinat, začiniti sa soli, paprom, svakako s ribanim muškatnim oraščićem i kosanim češnjakom. Sve kratko propirjati, da se sastojci prožmu i skinuti sa štednjaka. Smjesu ohladiti.
3. U međuvremenu, jaja razmutiti s vrhnjem pa umiješati u ohlađenu smjesu špinata. Dodati mrvice i dobro promiješati. U tu smjesu jaja/vrhnja/špinata na kraju oprezno dodati fetu izrezanu na kockice (oprezno zato da se ne izlome jako kockice fete, da ljepše izgleda kad se bude rezalo)
4. E sad tijesto! Tijesto tanko razvaljati. Tepsiju pouljiti. Staviti prvi list lisnatog tijesta tako da strši preko rubova tepsije. Po tijestu pravilno rasporediti smjesu od špinata i sve prekriti drugim razvaljanim lisnatim tijestom. Tijesto gore na više mjesta probosti vilicom. Pustite mašti na volju!
5. Na kraju to tijesto premazati žutanjkom i staviti peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 210 stupnjeva. Peče se oko 45 minuta, tj. dok tijesto ne postane zlatno-žute boje.

Vrrrlo jednostavno! Fora je da ovo možete napraviti, recimo, u petak navečer i da ćete s guštom jesti i cijelu subotu i nedjelju! Lagano je za nositi, a ukusno!

Dobar tek! thumbup


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 08.01.2008. u 10:43 sati.