Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promisljanje

Marketing

BOG U ŽIVOTU MLADIH


Gdje je Bog u životu mladih? Bog se u životu mladih najčešće koristi u psovkama, poštapalicama, „bogmanju“, uzvicima... Bog je postao samo riječ koja se „obrće“ jer je to za mlade „cool“. Psovati Boga je „cool“. No spomenuti Stvoritelja u drugačijem kontekstu tj pozitivnom je čudno i primitivno u današnjem društvu mladih. To je žalosno ali istinito. Zanemaruje se pravi smisao riječi - Bog. Onaj koji nam je udahnuo dah života, Onaj koji je sve na svijetu stvorio i podložio nama – da se mi s tim koristimo na ovozemaljskom životu... je ispljuvan, izvrijeđan, zanemaren, On je za mlade postao ništavan! I onda se mladi čude kako nema zdravlja, nema posla, nema zadovoljstva, nema mira... nema blagoslova – neće ih ni biti. Biti će još i gore sve dok ne dođe u glavu i srce ovo: „Samo je u Bogu mir, dušo moja, samo je u njemu spasenje. “ (Ps 62, 2).
Dosta puta se može čuti ova izjava: „Šta će meni Bog, ja sam pametan i mogu bez Njega“. To je buntovništvo mladih. A kakav je plod tim buntovnim ponašanjem. Kaže Sveto Pismo: „Ta po plodu se stablo poznaje.“ (Mt 12, 33).
Mladi se danas stide Boga, da ne bi bili odbačeni od društva, da ne bi bili ismijani. Mladi se toga boje, pa je onda lakše Bogu okreniti leđa. Ali evo utjehe:

„Blago vama, kad vas budu grdili i progonili i kad vam zbog mene budu lažno pripisivali svaku vrstu opačine! Radujte se i kličite od veselja, jer vas čeka velika plaća na nebesima! Ta, tako su progonili i proroke, koji su živjeli prije vas.“

Biti odvojen od Boga nosi i svoje posljedice...neznanje – mladi bez Boga su kao čovjek u tunelu bez svjetla. Nije ni čudo što mladi nasjedaju na „učenja“ samoprozvanih učitelja sa istoka, baveći se jogom, pilatesom, new age-om... mladi traže instant bogove...jer okupirani samim sobom nemaju vremena za pravoga Boga. No Bog nije zahtjevan. On je tu, strpljivo čega i kao u prispodobi o izgubljenom sinu iz Svetog Pisma trči nam u susret da nam oprosti, naše pogreške.

Braćo moja radujmo se Bog je tu !

Božji blagoslov!


Post je objavljen 07.01.2008. u 19:55 sati.