Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluducnost

Marketing

Marta Horvat: "Prerušeni đavo"

Bijeli i Crni Elvis glavni su likovi u priči "Prerušeni đavo" Marte Horvat. Autorica je, kaže, bila inspirirana Elvisovim pjesmama i nastupima koje je gledala na YouTubeu. Nakon što pogledate Elvise, pročitajte isječak iz priče, a onda kupite zbirčicu da vidite kraj :)





Prilika koja joj je otvorila vrata bila je pljunuti Elvis Presley od glave do pete: frizura, osmijeh, crna kožna jakna i hlače, stav. Negdje iza njegovih leđa odjekivao je i Elvisov zvonki glas, pjevajući o samoći i kiši. Kako prikladno, budući da je vani lijevalo.

Kratkim joj je pokretom ruke pune prstenja pokazao da uđe, dok je zamahom glave pokušao pomaknuti čuperak s čela. Koljena-izdajice zamalo su popustila, ali ipak je uspjela proći pored njega uspješno glumeći nonšalantnost.

Ponudio ju je da sjedne, što je ona odbila, ostavši stajati nasred sobe presvučene umjetnim krznom svih boja i dezena, dok je on krenuo prema mini-baru. Bio je niži nego se činilo na televiziji i vrlo zgodan - tek sada, u ovom izdanju, uviđala je koliko je doista sličan Elvisu. Oko njega je svjetlucala plavo-ljubičasta aura privlačnosti, čije se svjetlo odbijalo od njegove pojave poput sunca od prljavih dijamanata na dnu bazena. Kretao se polako, kvrcajući svojim prstenjem po čašama i flašama, i nekako mačkasto. Kad si je natočio piće, zavalio se u veliki kauč, a poluotvorena jakna mu je otkrila gola, maljava prsa. Tada ga je ugledala: samo vršak repa, jer je grimizno, vretenasto tijelo brzo odgmizalo ispod revera, a zatim nekamo preko ramena.


Ostatak priče možete pročitati u zbirci "Bludućnost" ...


Post je objavljen 05.01.2008. u 18:12 sati.