Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Posjet mladih iz Udruge Isus je Put!! - 1.dio

Dogodilo se hvala Bogu i to!
Nije trebalo puno cekati da nam u posjet dode i nasa c.s. Darija Bota i mladi iz Udruge Isus je put!
Na povratku iz Geneve, gdje su sudjelovali na novogodisnjem susretu u organizaciji brace iz Taizea, mladi iz Udruge svratili su u Pinerolo nama u posjetu. Salezijanska zupa Svetog Duha na celu s zupnikom don Augustom primila je dva autobusa hodocasnika.

Inace vec deset godina clanovi ove udruge su Danijel i Ivan(o tome nekom drugom zgodom) winkwink Vise o samoj Udruzi mozete vidjeti na njihovim web stranicama. Prva vecer nam je proletjela u tren. Nakon sto su se smjestili, mladi su vecerali te smo kratko ostali nakon vecere kako bi se upoznali sa sutrasnjim programom obilaska Valdocca i Torina.

Negdje oko deset i trideset tisina u dvorani je otkrivala umor i san mladih hodocasnika. Iako smo se bojali da ce jutarnje budenje u 6:30 biti tesko dogodilo se upravo suprotno. Kad smo stigli u Oratorij vecina mladih je vec bila budna i spremana na dorucak. Nakon sto je ovaj podjeljen, a imali smo svakakvih dogodovstina ( od bitke sa eurokremom koji je bio tvrd jer je ostao u negrijanoj prostoriji do trazenja secera.) krenulo se prema Monte Olivetu.
Autobusi su se hrabro probilvali kroz usku cestu te je put od kojih par stotina metara ipak bio prevaljen dosta brzo i bez poteskoca. VIS "Navjestitielji" su svirali na svetoj Misi, a mi smo bili presretni pjevajuci hrvatske bozicne pjesme.
Nakon kratkog upoznavanja s don Boscom i salezijanskom karizmom usljedio je obilazak kuce i okolisa. U dvorani "don Bosco" uslijedio je trenutak zahvale i pozdrava. Mladi su se pjesmom, ali i darovima zahvalili maestru, ekonomu i zupniku te novacima. Djelic atmosfere u dvorani don Bosco pogledajte na videu!



Drugi dio slijedi...A sto mozete ocekivati? Jedan poduzi opis Udruge, razloga njihovog posjeta i samog obilaska s prikladnim slikama. Do sutra, pozdrav!

Post je objavljen 04.01.2008. u 20:14 sati.