Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/decay

Marketing

Kazamat, 18.11.2007., 19h - u potrazi za izgubljenim smislom

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon tmurnog dana, još tmurnija noć dočekaše već snijegom prekriven grad. Gledajući kroz prozor, vidim samo mrak, i naravno, jedno stalnog promatrača - svoj odraz u prozorskom staklu. Tiha glazba tjera zvukove noći, zvukove stare Tvrđe i teškog snijega na njoj. Dugački prazni hodnici protežu se unedogled, koraci dugo odzvanjaju u ustajalom zraku. I kraj sveg straha od mraka i tihih zvukova noći, mislim samo na jedno: kako sam tek samo odsjećena od svega, u kompleksu dugih hodnika, milijun vrata i mraka. Posvuda je mrak, sve dok ne nađem okidač i zasja desetak umjetnih svjetala. Osjećaj samoće me polako sve više i više obuzima, no ne treba čovjek biti u ogromnoj Tvrđavi praznih zidina da bi se osjećao sam. Pada mi na pamet mnogo misli.
(...............................)
Kao da u ova tri sata puca svaka moja veza s vanjskim svijetom. Ne dolaze ni oni koje zovem.
(..............................)
Katkad razmišljam, da li je uopće bitno sve to, tj ima li neku ulogu sve to što radim? Zašto da radim bilo što, kada će se naći ljudi koji to isto znaju napraviti mnogo bolje od mene? Kakvog li to uopće ima smila uvijek biti u nekakvoj sredini, ne isticati se ničime, te na kkoncu potonuti u sivilo svakidašnjice? Naravno da nema nikakvog smisla bezvezno tratiti vrijeme na snove i iluzije, kada točno znam da nemam talenta. Čovjek se mora, jednostavno se mora, roditi takav ili pak nikome ništa.
Dakle, na koncu, zašto da se uopće bavim bilo čime, od međuljudskih odnosa do umjetnosti, kada sve to skupa jednostavno nema nikakvog smisla i samo tratim vlastito vrijeme i živce?
No onda, na koncu konca se postavlja pitanje, za koji vrag da onda živim? Da besmisleno zgrčem novce, za nešto što ću možda željeti, ali na koncu me ni to neće uspjeti zadovoljiti. Zašto onda sve to, zašto život? Zašto ljudi? Zašto ovaj svijet? Zašto, kada na koncu ništa nema smilsla?

**dijelovi u zagradama su previše osobnog karaktera, te zato nisu objavljeni.


Post je objavljen 04.01.2008. u 13:50 sati.