Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

A što da kažem ljepoto?


Začarao si me. Jednostavno.

A krenulo je s pitanjem koje mrzim najviše u životu. Krenulo je s pitanjem „Kako to da imaš 32 godine i sama si, nisi se nikad udavala i nemaš bar jedno dijete?“ Fuck, fuck, fuck, fuck…

Odgovorila sam već dobro poznatim odgovorom, ali nije te zadovoljio. Pa si pitao opet i opet kao da si očekivao da ću ponavljanjem odgovora pogriješiti i da ćeš me otkriti u laži. Nema laži ljepoto, samo okrutna istina. Ali policijska metoda ti je dobra. Volim muškarce koji treniraju strogoću.

No dao si mi razmišljati još jednom i iznova o mom odgovoru i o mom samačkom životu. Pa nisam ti baš mogla ispričati svoju ljubavnu prošlost koja je bila vrlo zanimljiva, ali kroz priču bi djelovala srcedrapajuće, a ja jadna mala nesposobna. Nezanimljiva. Bez osjećaja. A suprotno je upravo istina. No nitko se do sada nije potrudio to provjeriti i to osjetiti. Njihov gubitak ljepoto.

Pa zašto sam sama, niti jednom udata i bez djece? Rekla bih jer sam pametna. Rekla bih jer imam svoje mišljenje. Rekla bih jer imam svoje JA. Rekla bih jer tražim „u dobru i u zlu“. Rekla bih jer znam što su kompromisi i to nije kada popuštam samo JA. Rekla bih da tražim povjerenje, sigurnost i bezuvjetnu ljubav.
A ništa od toga nisam našla ljepoto.

Shvatila sam jedno - ne žuri mi se. Shvatila sam jedno - moram poraditi na svom strpljenju kada si ti u pitanju. Shvatila sam jedno – zaista si me začarao. Shvatila sam jedno – bez obzira na sve, ja ne želim biti ta koja će voditi igru. Shvatila sam jedno – moram mirno prihvatiti ako me zaboraviš iz bilo kojeg razloga. Shvatila sam jedno – nitko me nikada nije zvao „ljepoto“, a zaista mi se to sviđa.

I što da ti kažem ljepoto? Začarao si me i ako si i ti začaran, kako kažeš, potražit ćeš me.

Potraži me… ljepoto…



Post je objavljen 04.01.2008. u 09:25 sati.