Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apancirov

Marketing

IDEMO DALJE: NEISKUSNIMA OPROŠTENJE, ATEISTIMA LOMAČA

Vratija se Ive. Veliki gazda se otrijeznio i počastio naciju svojom pojavom nakon što ga desetak dana nije bilo nigdje. Skoro pa da mi je nedostajao. Kad bi se zezali. I Zoki se danas pojavio. Zvala ga Hrga u goste. Čestitao je sastavljačima vlade na sastavljanju.
Biser dana svakako je Ivina izjava da je Ivica Jubito napravio glupost zbog političkog neiskustva. Da, novi stari predsjednik Vlade hladno je, mrtav ladan, priznao da je četiri godine na čelu jednog od najvažnijih ministarstava držao nezrelu osobu. Ništa novo. Zna se kakva mu je vlada i kakva je uloga ministara u toj vladi kojom u svakom pogledu vlada jedna osoba, a ostali su tamo jer je vlada i država tako uređena pa oni trebaju obnašati te funkcije. Kakvi su, to uopće nije bitno. Dok su god tobožnji dobri kršćani, konzervativci i slušaju zadnje smeće od glazbe. Jedva čekam vidjeti novu vladu. I kako će je Ivo posložiti u novim okolnostima. Ha, vlada kršćanskih hadezeovaca, liberala i seljaka. I manjina. U kojoj su hadezeovci bivše komunjare, dobar dio liberala teške seljačine, a seljaci… eh, da su bar seljaci. Uz sve to, opozicija će im biti ekipa koju je većina građana ove zemlje htjela vidjeti na vlasti, ali što zbog izbornog sustava, što zbog matematike, što zbog pohlepe i činjenice da su lideri zajebali većinu svog članstva, to se nije dogodilo.
Genijalno mi je to s Kirinom i njegovim predsjednikom vlade koji nakon četiri godine kaže da mu je ministar amater, diletant, ali da njegova neviđena glupost nije nimalo štetila nikome, pa tako ni Hrvatskoj, ni Anti Gotovini sutra. A danas smo čuli da je lovac i prije bježao u lov, tko zna s kim, na kraju ćemo otkriti možda još veće face na nekim budućim ekskluzivnim fotkama zbog kojih će opet najebati neki mali čovjek s malom plaćom, jedan od onih koji po defaultu stradavaju za velike face. I Rahima su zvali, ali pametni general im se zahvalio podsjetivši ih da je u kućnom pritvoru. Jednako kao u Zečevu i šibenskom kraju uopće kad je sranje počelo, Rahim je ostao častan čovjek koji poštuje pravnu državu. Baš onakav kakvoga ga pamtim još iz djetinjstva. Kad se sjetim da me nije htio izvući iz vojske jer taj lik sve radi po knjizi. I to je super. Ali što i da je bio u lovu. Kad Sanader kaže da takve sitnice nisu štetne. Jebiga. Tip pobije sutra cijeli dječji autobus, da svi umru u jednom danu, kao u onoj depresivnoj mračnoj partizanskoj stihoklepiji s brdovitog Balkana… jebiga, čovjek nema iskustva, pa nema veze. Što je tu je, što se sad može. Idemo dalje, kažu u HDZ-u, a mi slušamo. Jer oni vladaju. Uff. Još četiri godine faca za koje će poslije reći da nema veze. Jer im fali iskustva. Sve to u danu kad je barel nafte prešao sto dolara, i u danima kada državni pastir poručuje ateistima da su veći grešnici od svih baraba. Nema što, divota. Ali mi ipak idemo dalje. U Pizdu materinu.


Post je objavljen 04.01.2008. u 01:24 sati.