Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mysterymjackson

Marketing


Cura više nije njegova!


Image and video hosting by TinyPic


Michael Jackson izbrisao Paula McCartneya iz dueta! Naime, davne 1982. Paul McCartney još nije bio sir, premda je već zbog svoje glazbene karijere s Beatlesima i Wingsima uživao silan ugled, a Michael Jackson je bio mlad, perspektivan pjevač i (što će našim mlađim čitateljima biti teško povjerovati) bio je crnac. Taj mladić je, uz pomoć velikog producenta Quincyja Jonesa, grupe Toto i gitarista Eddijea Van Halena, svoj drugi album "Thriller" napravio najprodavanijom pločom svih vremena, nagrađenom sa sedam Grammyja.

Pored velikih hitova "Beat It", "Bille Jean" i naslovne pjesme, na albumu se našla i jedna balada sasvim solidnog uspjeha (broj 2 u SAD, broj 8 na britanskim ljestvicama), "That Girl Is Mine", duet Jacksona s McCartneyem. Godinu dana kasnije, Paul McCartney je zauzvrat na svoj album "Pipes of Peace" također uvrstio duet s Jacksonom, pjesmu "Say Say Say" zapamćenu po izvrsnom videobroju. No, nedugo zatim je ljubav između stare legende i mlade zvijezde pukla baš zbog očinskog savjeta McCartneya Jacksonu. Paul je mladiću savjetovao da budno pazi nad obje vrste prava na svoje pjesme, autorskim (koja su neotuđiva) i izdavačkim (koja donose drugu polovicu prihoda). Savjet je bio uspješan te je Jackson uspio za 45 milijuna dolara otkupiti većinski udio u tvrtki ATV Music Publishing – tvrtki koja obuhvaća Northern Songs te drži prava na većinu pjesama Beatlesa - pri čemu je svojom punudom uspio nadvisiti samog McCartneya koji je htio i drugu polovicu autorskih prava pridružiti svojoj autorskoj. Današnja vrijednost tih izdavačkih prava procijenjena je na oko 4 do 5 milijardi dolara.


Image and video hosting by TinyPic

Ne samo da je prijateljstvo puklo, iako nekadašnji glazbeni partneri nisu baš javno govorili loše jedan od drugom, čak su se par puta i slikali zajedno, nego i od glazbenog partnerstva više nema ništa. I to ne nekog novog, potencijalnog, nego baš onog starog. Naime, za veliki box set "Thrillera" kojim će biti obilježeno četvrt stoljeća od tog legendarnog albuma, Michael Jackson je – uklonio McCartneyev glas iz remiksa "That Girl Is Mine". Umjesto sir Paula, sad drugu polovicu dueta pjeva Will.I.Am iz Black Eyed Peasa, koji je s Fergie iz iste grupe radio na remiksiranju pjesama, skupa s Akonom i Kanyeom Westom. Jackson planira reizdanje svog najboljeg albuma na proljeće popratiti i nizom spektakularnih koncerata u londonskoj O2 areni; hoće li se McCartney barem u publici tamo pojaviti, kao što je bio na koncertu Led Zeppelina na istom mjestu, vidjet ćemo......prenosi index.hr


Image and video hosting by TinyPic

Na netu su procurile i snimke remix pjesama koje su navodno napravljene za deluxe slavljeničko izdanje ''Thrillera'' Dali su to snimke koje će se zaista naći na albumu još se nezna, a ovdje ih možete poslušati.....


Michael Jackson - Beat It 2008 (feat Fergie)

Michael Jackson - Billie Jean 2008 (feat Kanye West)

Michael Jackson - Wanna Be Startin Somethin 2008 (feat Akon)



Michael Jackson Ft. Will.I.Am - The Girl Is Mine 2008

"Man in the Mirror"

Image and video hosting by TinyPic

Rhymefest, hip-hop/rap pjevač objavio je album pod nazivom "Man in the Mirror" gdje je izmixao , tj. izrepao MJ-ove pjesme odabrane iz solo ere MJ-a i Jackson 5 ere. Kaže da je osjećao dužnost iz poštovanja prema čovijeku koji je stvarao i dalje stvara glazbenu povjest, da mu na taj način iskaže poštovanje koje osjeća prema njemu. Skinuo sam album i poslušao neke pjesme.....nekako mi se i nije svidjelo...prereperski je. Mislim da je Rhymefest našao savršen način kako privući pozornost na sebe....pod maskom iskazivanja časti MJ-u!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic




Rhymefest Ft Michael Jackson - Man In The Mirror (New Remix)


Post je objavljen 02.01.2008. u 19:40 sati.