Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dovoljnozazauvijek

Marketing

Volturi

Volterra New Moon



Volturi su organizirani koven vampira u Twilight-seriji. Održavaju (prisiljavaju na) red i donose pravila u svijetu vampira.
"Zapošljavaju" druge vampire sa posebnim sposobnostima/moćima da pomognu održavati taj red i donosena pravila.



Pozadina

Volturi su jednaki kraljevskoj obitelji u svijetu vampira.
Njihov dom je grad Volterra, Italija. Volturi postoje već najmanje tisuću godina, ako ne i više.
Najsofisticiraniji su vampiri nakon/između ne-vegetarijanaca. Priznati su kao da su dio kraljevstva, jer najveći su postojući koven sa najvećim i najmoćnijim sposobnostima.

slideshow Volterra

Svrha i zadatak

Iako nisu "službeno" kraljevska obitelj vampira, oni se bez obzira na to tako ponašaju i vrlo su utjecajan koven. Također su štovani kao "noćne mecene umjetnosti" baš zbog svoje nemogućnosti spavanja, pa zbog toga noću proučavaju kulturu.
Volturi djeluju kao zaštitari, skrivajući postajanje vampira od ljudi, koliko je to potrebno.
Često putuju iz Volture da bi uništili nove nastale kovene vampira, koji su podivljali i koji su se počeli prekomjerno razmnožavati pa zbog toga ih istrebljavaju.
U Sumrak seriji Volturi postaju sve veći problem, zbog toga što žele da se Bellu što prije pretvori u vampira, dok Edward u to vrijeme nije htio da Bella postane vampir.
Također odlaze u Forks, Washington da unište Victorin zli koven kada su mladi vampiri bili velika opasnost za susjednu državu, Seattle. Kako god, u to vrijeme - kada su pristigli, borba je već završila i vukodlaci su morali pobjeći jer Volturi ne trpe i ne toleriraju primirje sa vukodlacima.

Path to Volterra


Moći

Mnogi imaju vrlo jake, posebne, moći. Jane može bilo kome nanijeti iluziju patnje dok je osoba pod njezinim čvrstim pogledom. Aro može pomoću fizičkog kontakta između njega i neke osobe vidjeti sve misli koje je osoba ikada imala, ponešto se razlikujući od Edwarda.
Marcus može osjetiti veze tj. povezanost osoba.
(Naravno, bitno je navesti da njihove moći ne djeluju na Bellu jer Bella ima vrlo zatvoren um. Znači, sve moći, koje su psihološke naravi - kao što je na primjer Janeina - ne djeluju na nju, dok primjerice Alicine djeluju.) Demetri može pratiti (tragač je) bilo koga kada je jednom doživio tj. vidio sadržaj uma. Druge sposobnosti nisu spomenute, ali glasine kazuju da su jednako moćne. Također, Alecova moć "koja Volture čini nepobjedive (neuništive)" će biti otkrivena u knjizi br. 4., Breaking Dawn.


Volterra


Trenutni članovi
Ova tri muškarca su vođa Voltura:

Aro
Caius
Marcus


Drugi članovi, znani kao čuvari/zaštitari:

Jane
Alec
Heidi
Felix
Demetri
Gianna (ljudsko biće)



Prethodni članovi
Carlisle Cullen: ostao je sa kovenom kao gost; otišao je zbog svog vjerovanja da ne naudi ljudima i da stvori svoj vlastiti koven u Sjedinjenim Državama.


Volterra


Eto.. to bi bilo to o Volturima. Hm.. moje mišljenje je da baš i nisu toliko civilizirani i sofisticirani kao što ih se opisuje. Ipak, šokiralo me ono u Mladom mjesecu kada su Bella i Edward odlazili, a upravo je ulazila grupa turista... njihov ručak.

Također mi se nije svidjelo kako je Jane na kraju Pomrčine Bree tako hladnokrvno ubila, tj. dopustila Felixu da to učini za nju, iako se ona predala, i bila voljna podnositi miris ljudske krvi.

Stvarno jedva čekam da izađe Breaking dawn.... jedva čekam saznati što će se dogoditi...hoće li i Volturi imati svoje prste u tome svemu...


Post je objavljen 30.12.2007. u 14:15 sati.