Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Prijatelji životinja oštro osuđuju božićni progon i ubijanje životinja u kojem je sudjelovao i ministar Kirin

www.prijatelji-zivotinja
U vrijeme kada se šalju poruke mira i suosjećanja, sedamdeset lovaca iz cijele Hrvatske skupilo se kako bi napravili potjeru za promrzlim i gladnim životinjama te uime Božića ubili sedamnaest divljih svinja. U lovu je sudjelovao i ministar Ivica Kirin, čije se ministarstvo bori protiv nasilja, i koje je pozvalo građane da Božić provedu bez pucnjave.

Poruku koju nam šalju lovci i ministar Kirin nije božićna poruka nenasilja, a fotografije koje su građani mogli vidjeti nisu nimalo na čast hrvatskim građanima. Ubijanje iz zabave barbarski je način proslave Božića, a sudjelovanje ministra Kirina u njemu sramotno je za Ministarstvo unutarnjih poslova i Republiku Hrvatsku.

To što lovci proganjanje, ranjavanje i ubijanje životinja, kako bi zadovoljili svoju potrebu za nasiljem, nazivaju odstrijelom, nimalo ne umanjuje okrutnost i primitivnost lova, a davanje počasti ubijenim životinjama nakaradan je čin prekrivanja brutalnosti.

Nije nam poznato na što je mislila tvrtka Euromarket Vtc d.o.o. koja je sponzorirala spomenuto božićno ubijanje, no na svoj ugled sigurno nije. Svoj novac je mogla uložiti u zaštitu životinja, očuvanje prirode ili da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, umjesto da pojedincima omogući iživljavanje nad životinjama.

Prijatelji životinja

Post je objavljen 27.12.2007. u 16:39 sati.