Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Black Christmas (2006)

(r: Glen Morgan)

Image Hosted by ImageShack.us

E tako!
Riješio sam se i remakea!

Image Hosted by ImageShack.us

Priča, usporedbe s originalom, i to:
Dakle, sjebana obitelj. Majka i Otac dobiju dijete s "rijetkim problemom s jetrom" od kojeg svijetli žuto u mraku. Majka se odmah baca na piće, Otac se trudi biti dobar otac mada je dijete žute kože. Kasnije Majka dovodi ljubavnika koji čekićem ubije oca, a malog zatvore na tavan. Ljubavnik ima neugodan poremećaj da zaspe tijekom seksualnog odnošaja, pa Majka jednom popizdi te ode na tavan te poševi svojeg sina. Devet mjeseci kasnije rodi se beba, nekoliko godina kasnije sin iskopa oko sestri a ljubavnika i Majku ubije, od mamine kože još napravi i kolačiće u obliku anđelčića koje pojede taman prije nego li će policija. Završi u ludnici a seka u sirotištu...

Image Hosted by ImageShack.us

Sestrinska kuća, koja je u biti preuređena kuća u kojoj je mali pobijo svoju obitelj, cure su u ekstazi od božićnog raspoloženja, pokloni se dijele, jedan je po običaju spremljen i za malog Billyja psihopatu. Koji nekako u isto vrijeme pobjegne iz ludnice, jer želi biti kod kuće za Božić...

Da, priča originala je malo razrađena, što je definitivno dobro, pošto je u originalu skoro i nije bilo. U remakeu je puno više pažnje i vremena posvećeno nasilju i samim ubojstvima što je također plus, pošto atmosfere ili nekakve misterije i nema. Cure iz sestrinstva su također zgodnije, mada ovdje izgledaju nekako generički te ih je teško razlikovati. Ponovno nema nešto puno krvi, te nijedne sise - valjda pošto je blagdanski film?!

Zaključak:
Jedva gledljiv blagdanski slasher, koji nema nijednu pamtljivu scenu, ali eto kako baš i nema nekih "božićnih horrora" može poslužiti.

Ocjena: 3/10


Dodatci:
Iskreno sam se iznenadio kad sam na IMDb-jsu vidio da je Glen Morgan, redatelj ovog filma režirao i odlični Willard (2003), o kojemu nisam ovdje pisao ali je definitivno za preporučiti.
Osim toga zanimljivo je i to što je film dobio R rejtin! Konkretno: "rated R for strong horror violence and gore, sexuality, nudity and language." Pa nema baš puno gorea, a i ne sjećam se baš golotinje, osim Majčinih sisa na sekundu dvije, što bi prije stavio pod " strong horror violence" a " sexuality"?! koji im to kurac uopće i znači?! Ah, jebeni ameri!





Post je objavljen 26.12.2007. u 23:28 sati.