Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/decay

Marketing

Predbožićno i božićno sotonsko stripovanje

fora naslov, jelte?
kak bi rekli naši dragi ameri; xmas sucks. i imali bi pravo. no, neću sada o potrošačkoj maniji, komercijalizaciji i "poganskim" blagdanima koje su voljeni naši kršćani totalka uništili, već o nećem zanimljivijem, bolesnijem, morbidnijem, skandaloznijem...itd itd idt. da ne nabrajam, bum pisal bre o stripovima danas. jelte.

možda se večini populaciji bum činil čudno kaj žensko biće od 18 (uh, baba stara) godina čita stripove koji su za "djecu". no, tu temu smo već prešli par puta, pa nek se ne ponavljam.

daklem, kaj sam pročital lepog ovaj mjesec (prostite na izrazima, to je sve od tableta XD ).
zaletija se novi broj WITCH-a (da da, onaj vrag za male klinke) i nakon oduševljenja novim brojem, dođoh do zaključka da će novogodišnja odluka biti da više neću kupovati to čudo. jednostavan razlog, jednostavniji ne može biti: puskupit će. eh, sad nekome tri kune nit vamo nit tamo. ali (!), postoje još deca koja moral bum živit od 200 kn mjesečno, pa se nešto mora kemijati, a ne može se bez jednog jedinog uvijek pristnog sledećeg stripa:
DYLAN DOG-a - strip koji me oduševljava od samih početaka svojom filozofijom. uglavnom, ovaj mjesec konačno nabavih nešto za što sam se prošli put maltene pokidala, al nikom ništa. radi se o nekom kvazi posebnom izdanju pod nazivom almanah straha. na sveopće iznenađenje, to posebno izdanje je za "koju kunu" skuplje od redovnog, a zapravo ne pruža ništa novo, već strip ISTE duljine kao svaki redovni, tek su dodali malo teksta, u ovom slučaju o duhovima. znači, za dodatnih par stranica, ja dodatno plaćam masne pare... ma propast ću :(
uglavnom, kak je reka sanader, idemo dalje
idemo dalje i idemo do nećeg na što sam nabasala na "trafici" a odaziva se na SMG, što bi kao trealo značiti sto mu gromova, ili nešto po tom fahu. mislim da sam to čudo platila 15 kuna i mislim da ga neću više nikada kupovati. naravno, radi se o stripovima (ja misla, nešto novo, nešto divlje, a bar jeftinije od q stripa)..... kad ono... kad ono... kad ono... šokovi narode moj. da, radi se o stripovima, ali, em je U BOJI, i em je sve u NASTAVCIMA! pa jesu ti ljudi pukli? znači, ja bih treala kupovati barem jedno 10-15 brojeva da pročitam jednu priču do kraja??? znate vi kolike su to pare? ma nema šanse. dakle, to sam odbacila za sve vjeke vjekova.
no, kad sam već spomenija q strip.... nije da sad imam nekih problema s time... ali ubija me to što je jednostavno nenabavljiv! morala bih zaprijetit nečim da drage prodavaćice skuže o čemu se radi, da se udostoje pogledati u onaj tam neki popis što imaju a da me ne gledaju tek blijedo i reknu "a? šta? nikad čula".. divota. inače, na interliberu sam se nadozirala q stripa (komad po kunu, blaženstvo), pa je jedno vrijeme bilo mir s time... ali kak bi rekli amerski narkići - i need more. i sad opet dati, koliko, 25-30 kuna za to.. propast ću :(

no, sa strane sada moju financijsku krizu, bacimo se na nešto bolje (ne, nije pornjava) - blagodati knjižnice. ta naša divna, blagoslovljena knjižnica, gdje ćete između knjiga o picassu i enciklopedije tamburaške glazbe nabasati na, ni manje ni više, nego na stripove :) i to kakve....
nisam mogla vjerovati svojim četirima očima kada ugledah nešto što vuče korijene još iz mojeg osnovnoškolskog obrazovanja, još iz dalekih, predhistorijskih vremena kada sam bila pretplaćena na modru lastu. verovali ili ne, drugovi i drugarice, naiđoh na zlatku. mislim, nije me privuklo ni ime ni ništa, već crtež, toliko poznat toliko drag. to je bilo pročitano u roku jednog dana, ma još na autobusnoj i na putu kući.... volim tu filozofiju, to nešto... jedino što me žalostilo je to što je knjigu tj strip prije mene podiglo tek troje ljudi, ali i tome se da pomoći XD i sad je kod frendice, pa nek se čita ;)
dalje, naiđoh na neki stripić koji bi kao treao biti nešto poučno, znanstveno, nešto 'nak "uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"..... no, verovali ili ne, nemam srca pročitat... jednostavno, čim umberto eco ima neke veze s nečim, to mogu misliti da je neprobavljivo za moju malenkost (recimo, na sva zvona hvaljen roman, ime ruže, jednostavno ne mogu probaviti, nemam živaca to čitati - inače volim čitati - ali što je previše, previše je... možda za koju godinu, ne znam, valda, možda, ali sada, nea šanse).. dakle, radi se o nekom kao stripu (u kojem btw ima više teksta neg slika) pod nazivom "zavjera - tajna priča o protokolima sionskih mudraca".. iskreno, ne znam što me navelo da uopće uzmem tu stvar u ruke, jer u skali od jedan do deset, tajne priče sionskih mudraca me zanimaju oko 0. katkad zbilja imam čudne ideje. no, whatevr, ostade šećer za kraj:
GRENDEL TALES - ponos vragova, napisajo darko macan i nacrtao edvin biuković. o potonjem sam čula tek kada ga ugledah na naslovnici jednog od starijih q stripova, baš mi žao čovjeka, kad vidim što je sve radio, a mogao je još toliko.. kad je već bio priznat crtač i sve to..... no, neću sad o starima o kojima nemam pojma, pa se idem baciti na priču, koja mi je fenomenalna. nešto novo, nešto divlje. od ono malo stripova što dobim u ruke, ovo se može ladno svrstati u one bolje... i ne samo to, super je! sviđa mi se crtež, dramatika i cijela priča općenito... šteta što nema više toga, baš bi mi se čitalo. whateva.
no, da budem iskrena, ovom stripu me nije privukao omot ili priča... to je došlo kasnije, privuklo me prvenstveno jedno ime koje je ostalo još iz modre laste i q stripa, pogađate, radi se o darku macanu. znam da sam jedno vrijeme kupovala lastu samo zbog borovnice, jer mi se sve ostalo čitalo dosadnim.. i tako ostadoše ono mcn. i onda nekako dobih u ruke zagrob, zbirku hr horrora, što me također fasciniralo.. i svi ti stripovi i humor tog lika, smatram ga daklem legendom XD mislim, nije to sad nekakvo ulizivanje ili nešto, nego, čim vidim to ime, znam da valja. makar to bila neka pričica, makar to bila neka kritika ili bilo što.
i taman kada ja držim litanije o tom čovjeku jednom poznaniku, on obznani da je već surađivao s njim. mislim, to mi je tako nevjerojatno, da netko zna "onog lika koji crta borovnicu".. no dorro, prije nego što se ovaj post pretvori u hvalisanje gospona mace (a krenulo je kao jadikovka na račun mog financijskog stanja), bilo bi red da obzanim završetak.
dakle:
KRAJ

Post je objavljen 26.12.2007. u 14:13 sati.