Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kacun

Marketing

Božićni blues...

..ili misli što se roje dok se probijam kroz led, kišu, snijeg i ostale vremenske nepodopštine servirane nam uoči Božića...

..rekao bi netko „Htjeli ste Bijeli Božić, pa evo vam ga“. I fakat. Onaj Gore danas se baš fino potrudio, jer ove nježne krpice što zasipaju grad vjerojatno su bile na mnogim popisima božićnih želja. Vjerujem da bi i ispunjenih želja bilo još više, ali mi se čini da smo Mu mi ljudi postali poprilično nerazumljivi i sve se slabije kužimo s Njime, pa Mu i te naše želje jednako tako nerazumljivo zvuče (ili možda uopće ne zvuče). No, to su razmišljanja za neko drugo doba, a ne ovaj trenutak kad usnama hvataš hladne kristaliće i pokušavaš im odrediti okus. Pa, zatvorivši oči u tom pokušaju, ugaziš u lokvu punu snijega i vode zaostale od jutrošnje kiše, prljavštine i smoga koji ionako padaju po nama bez prestanka. Pa s poprilično mokrim i hladnim osjećajem skužiš da cipele koje si jutros izvukao s dna ormara, a koje tamo stoje od prošle zime, imaju rupu u džonu. Pa se sjetiš da su s razlogom bile u dnu ormara, jer si samome sebi obećao konačno nabaviti nove. A sad moraš pješačiti barem do Črnomerca, jer tramvaja nema ni u planu idućih sat vremena. Pa pao je snijeg, kaj ne? A automobili jure, trube, zašpricavaju te. I stotinu je razloga da ti se sjebe raspoloženje.
No ipak, nasmiješiš se i zaključiš da te za sve to skupa apsolutno nije briga. A zašto? Zato što znaš da negdje postoje tri ili četiri nadarena čovječuljka koja slože takvu stvar koja te uzme, protrese, iščupa ti utrobu i oprži žmarcima jednakim milijunvoltnom udaru struje. I ostavi te s tako zadovoljnim, sretnim i blaženim osjećajem, da ti se jebe za svu bljuzgu, buku, promet ili bilo što što se događa u tom trenutku. Hodaš ulicom, slušalica nabijenih u uši, puštaš si tu stvar na repeat iznova i iznova i lebdiš visoko iznad svih vanjskih podražaja, nedirnut ičime. Negdje u sebi prisjećaš se da je badnjak, sutra Žićbo i apsolutno si svjestan da se od danas do sutra ništa promijeniti neće, ali nekak ti baš godi razmišljati kako možda i ne bude tako, kako je danas baš neki Poseban dan.

Svima vama koji čitate ove zapise, bilo da ih čitate s užitkom, gađenjem ili potpuno neutralnog osjećaja, te i svima ostalima apsolutno neupoznatim s njihovim postajanjem, želim da i u ovom Božiću pronađete posebnost koja će vas ispuniti, protresti, usaditi vam smješak na lice, svježinu u srce ili jednostavno pružiti osjećaj sreće i blagostanja. Sretan vam Božić svima.

I mali dar za kraj moj je današnji cjelodnevni repeat.
Dame i gospodo predstavljam vam:

Soulsavers feat. Mark Lanegan - RevivalPost je objavljen 25.12.2007. u 03:09 sati.