Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljajutra

Marketing

Sretan i blagoslovljen Božić

bells Da, da. Došao je taj dan. Rodio se Isusić. Svima čelim sretan i blagoslovljen Božić. Sa puno radosti i onago što si sami poželite.

Isusovo rođenje

Prema Bibliji Isusa, Božjeg sina, rodila je Djevica Marija, uz pomoć svoga zaručnika Josipa u gradu Betlehemu. Car August zapovjedio je popisivanje stanovništva te su Josip i Marija krenuli na put. Zbog gužvi nisu mogli naći mjesto u svratištima te su na posljetku završili u stali, okruženi domaćim životinjama gdje se Isus rodio.

Anđeli su pastirima dojavili vijest o Isusovu rođenju te su prvi vidjeli dijete. Poslije je zvijezda repatica dovela sveta tri kralja do Isusa.
Prizor u brojnim prikazima i umjetničkim djelima uključuje svetu obitelj, tri kralja (mudraca) - Baltazara, Melkiora i Gašpara koji su Isusu donijeli darove - zlato, tamjan i smirnu. Često se prave i jaslice koje uključuju figurice navedenih osoba, zajedno sa životinjama i stajom. Prve je jaslice napravio sveti Franjo Asiški 1223. godine u prirodnoj veličini.

(skinuto iz wikipedije).

Znam možda vas gnjavim sa ovim tekstom, ali ipak Božić nisu darovi niti Djed Božićnjak već rođenje našega spasitelja. sretan A sada da više ne gnajvim, ostavljam vas i želim svima ugodne blagdane. bells




Post je objavljen 23.12.2007. u 18:44 sati.