Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tehnosavjet

Marketing

Antivirusni alati postaju sve lošiji

Iako nam razni proizvođači antivirusnih alata i sličnih sigurnosnih računalnih rješenja svako malo plasiraju priču da upravo njihovo rješenje nudi potpunu zaštitu osobnih računala, stvari su u praksi prilično drugačije. Ovo saznanje objavio je njemački IT časopis c't

FOTO:

Njemački časopis c't napravio je detaljnu analizu dostupnih antivirusnih alata, a potpuni izvještaj o njihovoj učinkovitosti planira objaviti u siječnju sljedeće godine. Ipak, na internetu su objavili dio svojih saznanja.

Prema navodima stručnjaka časopisa c't, antivirusni alati prilično su učinkoviti pri detektiranju postojećih virusa i raznih drugih zloćudnih aplikacija, no njihova učinkovitost značajno pada kada ih se virusima izloži u hodu. Zaštita u stvarnom vremenu izuzetno je bitna gotovo svakom korisniku računala, a upravo na toj stavci brojni antivirusi padaju.

C't tvrdi da je prepoznavanje novih virusa i ostalih napasti svedeno na učinkovitost između 20 i 30 posto, dok su prošlogodišnji podaci pokazivali učinkovitost između 40 i 50 posto.

Ono što u njemačkom časopisu nisu objavili je detaljna metodologija kojom su se u svojoj analizi koristili, a objavit će je tijekom siječnja.

www.heise.de/ct

Post je objavljen 22.12.2007. u 13:37 sati.