Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aldaron

Marketing

...a kak je do toga došlo?...

Išli ja i, kompić mi, Primorac na pivo, i malo smo razglabali o filozofiji promijene svijeta. Dvije su nedavne vijesti plastično pokazale kako se duboko promijenio naš turbopatrijarhalni svijet: najprije je, nakon žalbi pripadnica američke vojske zbog seksizma, dokinuta tamošnja tradicija da se ratni avioni ukrašavaju slikama polugolih pin-up djevojaka, a onda je - na zahtjev njihovih skandinavskih kolegica - švedska vojska iz istog razloga amputirala pimpač gordom lavu iz grba nordijske bojne grupe.
Svijet je, čini se, definitivno "poludio" - sve su tradicionalne vrijednosti izvrnute, uvriježena mišljenja promijenjena, prirodni poredak stvari je izokrenut, i ništa nije onako kako izgleda. Čuli ste već ono obrazloženje: najbolji golfer danas je crnac, najbolji reper bijelac, a "Šoltanka" vozi za Brač.
Nije to sve: najbolji sprinter je Kinez, najbolja skijašica Hrvatica, engleski selektor je Talijan, papa Švabo, najveći košarkaš je , također, Kinez, predsjednik i potpredsjednik SAD-a se zovu George BUSH i DICK Chenney... Već sutra, recimo, predsjednik SAD-a i reinkarnacija dalaj-lame bit će žene, a Michael Jackson - crnac.
Ni brdoviti Balkan, naravno, nije ništa manje uvrnut. I ovdje je sve krenulo naopako: Hrvati slušaju turbo-folk, Srbi Olivera i Grašu, Slovenci snimaju humorističke serije, a Bosanci drame. Najveći prijatelj židovskog naroda je Anto Đapić, selektor hrvatske nogometne reprezentacije je socijalist, srpskom kapitalu u Hrvatskoj protive se socijaldemokrati, srpski kapital u Hrvatskoj brane Gladimir Keks i HDZ, Jambo koalira s ljevicom, HNS s desnicom, a najveći hrvatski nacionalist i državotvorac je bosanski Srbin (ko je gledao nedjeljom u 2, zna o kome pričam, tj. pišem).
Pa nije valjda da je ovo čudno samo meni, Primorcu i Borisu Dežuloviću?!



Take another ride on the sunshine highway
Take another ride try to turn it around
Take another ride down the sunshine highway
Take another ride try to turn it around tonight



Post je objavljen 22.12.2007. u 00:06 sati.