Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Sinošnja tribina u klubu

Sinoć je u studentskom klubu održana tribina u organizaciji kluba studenata sociologije. Raspravljalo se na temu "Tko predstavlja studente/ice?". Druga prostorija kluba bila je ispunjena studentima koji su došli jer su očekivali burnu raspravu na spomenutu temu. No ipak nije bilo sve idealno.
Hajdemo prvo o organizaciji. Ovo je bila prva tribina, i zbog toga je patila od dječjih bolesti, i bilo je vidljivo da je moderator Atila Lukić bio pod tremom, ali sve ćemo mu oprostiti budući da podržavamo takvu vrstu studentske aktivnosti i vjerujemo da će u budućnosti organizacija biti bolja.
Što se tiče same sadržajnosti tribine, nisam baš previše zadovoljan. Na njoj sudjelovali članovi AKSTU-a, Zbora i Antifjake. Cijela je tribina bila zapravo monolog predsjednice Zbora Antonije Čerkez, koja je često oduzimala riječ i dragocjeno vrijeme, kao moderatoru i predstavniku AKSTU-u tako i svojim kolegama iz Zbora. To bih i nekako pregorio, ali činjenicu da u cijelom svom monologu Čerkezica nije dala niti jedan jasan odgovor na postavljeno pitanje nikako nisam mogao prihvatiti. Na svako pitanje o odgovornosti Zbora predsjednica Zbora je lopticu prebacivala na odbore (koji su valjda i sastavljeni od ljudi koji nisu u zboru kako bi sa sebe maknuli odgovornost). Cijelu tribinu predsjednica Zbora je izbjegavala dati odgovor na pitanje zašto Zbor nije prisustvovao prosvjedima, premda je dao podršku AKSTU-u. Opet se vadila na to da ih nismo pozvali, što je najobičnija laž, čemu svjedoči arhiva našeg bloga. Ali zato smo dobili odgovor na pitanja dodjele kluba studentima. Ako ste se pitali tko je dao ime klubu - Božo Lerotić, točan odgovor je - naš rektor. Kolege iz Zbora su napokon priznali da se njih ništa nije pitalo i da je sve odlučio rektor i da nam se taj klub može oduzeti kad god nekome birokratu u rektoratu to padne na pamet. Naravno, ne treba ni spominjati da Zbor uopće nije reagirao na to miješanje rektora u studentska pitanja, npr. nekakvom konferencijom za novinare i sl. Kad su sve karte na stolu, Zbor nema što više biti fin prema rektoru i mora izaći u medije sa svojim stavom. Isto tako doznali smo od kolega iz Zbora sve okolnosti nepostavljanja točke dnevnog reda vezane za poskupljenje stanarine doma na Senat. Ali opet Zbor ništa nije poduzeo, tj. njegovi članovi nisu bili na prosvjedu, niti su se u znak protivljena povukli iz Senata. Također smo doznali da je internet stranica sve donedavno bila pod cenzurom Rektorata, što je samo po sebi dovoljno za energičnu akciju studentskih predstavnika. Ali opet je Zbor zakazao.
Uglavnom, sve u svemu, Zbor se sinoć na tribini pokazao kao jedna vrlo loše-funkcionirajuća organizacija u kome je capo di tuti predsjednica Čerkez, a ostali ili šute, ili ih uopće ne briga što su izabrani predsjednici. Jedino tko je po meni pozitivan u Zboru je Mario Žbulj i Igor Margan, a ostali nisu ni blizu studentskih predstavnika. Ako Zbor nastavi ovako funkcionirati to će biti loše sa studente ovog Sveučilišta.

Post je objavljen 19.12.2007. u 09:43 sati.