Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelinmyheart

Marketing

Beauty savjeti!!!!!

Doslovce već duže vremena nisam napisala post.Glavni krivac je škola jer sam zadnja tri tjedna imala za učit preko glave a iskreno nisam niti imala inspiracije za napisat nešto dobro i pametno.Uglavnom Sveti Nikola je prošao i sa njime Kranjčarov i moj imendan,dan sutra je moja prijateljica Ingrid slavila 18 rođendan u El Riu a nakon toga je mojoj mami bio rođendan!!!!Što se tiče Ingridinog rođendana:nas se deset cura našlo u El Riu,Igy je sve častila cugom a zabavile smo se i više nego dobro.Plesale cijelu noć,pjevale,tračale,susretale ostale poznate face itd.ja sam se osobno naplesala kako nisam već duže vrijeme i kupila sam svojoj prijateljici predivan poklon kojeg je bilo šteta otvarat.tuzanyessretanDrago mi je bilo čuti da buket još čuva i osušit če ga jer ga je ipak dobila za 18.rođendan koji je poseban kao i buketić koji sam joj poklonila uz poklon.
Jedva čekam petak jer mi od onda počinju konačno praznici a najbitnije od svega je to što mi dolazi moja draga prijateljica tako da se imam sa kime zabavljat za vrijeme prazika.Naravno,trebala bi se i knjige uhvatit jer me u drugom polugodištu čekaju naporni tjedni a škola mi završava ranije kao i svim maturantima......stoga neće biti previše vremena za izlaske,kave,frizure.kozmetičarke itd.Neki če reći nije to ništa strašno ali meni bogme je jer moram pisat dvije maturalne radnje (na hrvatskom i engleskom) i branit ih na oba dva jezika + ostali predmeti koje imam na maturi.Nadam se da če i to proći jednom i da če završit sva ova tlaka.Da odmah obavjestim svih nemam pojma šta je sa našom maturalnom zabavom ali ja sam ovaj put čvrsto odlučila da na nju neidem.Istina je predomislila sam se nekoliko puta ali ovaj put čvrsto stojim iza te odluke.Razloge neću javno iznosit ali vam mogu svima reći da sam potpuno izgubila volju!!!!
By the way da se vratim na glavnu temu???Curke pronašla sam na netu nešto za vas i nadam se da če vam pomoći.Dečki ako si žele priuštiti piling tijela i lica mogu također pročitati prilog i napraviti ga.Zašto ne!!thumbupyesnaughty

Prirodna kozmetika: piling za kožu
Piling je važan dio njege kože, kako lica, tako i ruku, i stopala. Mogli bismo ga čak nazvati osnovnom njegom kože, iako ga je dovoljno koristiti samo jednom tjedno.

Uklanja mrtve stanice kože, osvježava kožu i priprema je za ostatak njege. Poslije pilinga najčešće nanosimo maske za njegu različitih tipova kože, a nakon toga (najbolje pola sata do sat nakon maske) nanosimo hidratantnu kremu ili gel, također ovisno o tipu kože.

Evo nekoliko savjeta kako pripremiti piling kod kuće.

Napomena: količina koja se može napraviti s ovim sastojcima je dovoljna za jednu do dvije upotrebe, ali najbolje je sve što nije iskorišteno baciti, a ne čuvati do slijedeće upotrebe.


Piling od meda i badema
2 žlice badema
2 žličice mlijeka
1/2 žličice brašna
1/2 žličice meda
Sameljite bademe u blenderu, ili ih sitno nasjeckajte nožem. Dodajte mlijeko, brašno i med, miješajte dok nastane gusta pasta. Utrljajte u kožu, isperite toplom vodom, nakon koje kožu osvježite tonikom.


Piling od meda i zobi
1/2 šalice neskuhane zobene kaše
1 žlica meda
1 žlica jabučnog octa
1 žličica mljevenih badema
Navlažite lice toplom krpicom za umivanje, pa nanesite mješavinu na lice izbjegavajući osjetljivo područje oko očiju. Neka se mješavina osuši, onda je uklonite toplom krpicom za umivanje.


Piling od peperminta (za masnu kožu)
2 šalice očišćene zobi
1 šalica badema
2 žličice sušene lavande
2 žličice sušenog peperminta
2 šalice bijele kozmetičke gline
Sameljite zob, bademe i bilje u sitni prah u blenderu ili u avanu. Izmiješajte mljeveno bilje s glinom, spremite u zatvorenu posudu. Za upotrebu: izmiješajte 1 navrh žličicu te mješavine s vodom dok nastane pasta. Masirajte u kožu pa dobro isperite toplom vodom.





Post je objavljen 17.12.2007. u 17:55 sati.