Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Ultimate Fighr Challenge 2

Obzirom da nisam osobno bio na licu mjesta u Samoboru, ne preostaje mi drugo nego s nekoliko foruma napraviti copy paste. Pa pogledajte (naravno, bez petljanja u MMA):






Organizatori su se potrudili napraviti solidan event koji je tekao po uhodanoj šabloni manjih evenata bez previše pompe i glamuroznih efekata.





K-1 - do 70 kg
Tomislav Labaš -TNT Samobor vs Silvio Banfić (Croatia Sisak)

Početna letargija turnira zasigurno je bila razbijena ovom borbom. Banfić je odradio prvu rundu žestokim kombinacijama krošea i koljena koja su polako ali sigurno razarala Labaševu obranu. Labaš je imao prednost u držanju distance i pokojim direktima koji su bez većih problema pronalazili svoj cilj. Banfić je na početku toliko silovito nametnuo svoj stil borbe da je djelovalo da će borba biti gotova već u prvoj rundi, no Labaš se pokazao kao izuzetno izdržljiv borac te je borba otišla čak u dodatnu 4. rundu.

U nekoliko je navrata Labaš uspio držati Banfića na distanci, te ga pogađati low kickovima i polako sakupljati bodove, no na kraju je očita Banfićeva bolja kondicija. Dojam na suce su na kraju ostavila brojna koljena u glavu i tijelo Labaša, te je pobjeda pripala Banfiću. Čestitke obojici boraca na intenzivnom meču i srčanosti.

Stipe komentira:
Prvi par, onaj neki viceprvak Hrvatske protiv napola spremnog Labaša (znam da je u devetom mjesecu on navršio pola godine netreniranja), i nepotrebna ekstra runda. U početku viceprvak dobro radi, kasnije kao da radi brzo ali bez efekta, a Labaš samo maše hail mary krošeima. I kaj je najbolje pogađa.


K-1 - do 70 kg
Dean Tašić -Holly Spirit Zagreb vs Anthony Fictorie - Hardcore Team, Nizozemska

Ako se gleda po tehnici, ovo je bila borba večeri. Za glavu niži Tašić hrabro je kretao u izmjene s Nizozemcem iz Hardcore Teama, te pokazao kvalitetnu tehniku i veliko srce. Iako je davao sve od sebe, Nizozemac uspijeva izdržati njegove nalete te uzvraća razornim kombinacijama koljenima u tijelo koja su Tašića slala na pod. Nakon četvrtog knockdowna sudac prekida meč. Nizozemac je bio za klasu bolji od Tašića, no to ne umanjuje Tašićev trud, jer je pružao izvanredan otpor i pokazao veliku volju za borbom.

Stipe komentira:
Tašić i Nizozemac, jako dobro, mislio sam da Nizozemac čeka na koljeno i tako se i pokazalo.

K-1 - do 80 kg
Matija Dunić -Tsunami Strmec vs Luka Šimić - Holy Spirit Zagreb
Odlukom sudaca pobijedio je Šimić.

Stipe komentira:
Onda onaj drugi iz Holly Spirita protiv onog nižeg sa spinning back kickom. Pravi, vrlo dobar stand up, čvrste izmjene, oštro, tehnički izrađeno.

K-1 - 91 kg
Mladen Brestovac — BOŽIĆ CRO FIGHT TEAM vs Tihamer Brunner - Mađarska

Mladen Brestovac ušao je u borbu nakon više od godinu dana pauze. Pred sobom je imao veliki izazov u Tihameru Brunneru iz Mađarske. Mađar je puno više poentirao udarcima iz kontre, dok se Brestovac puno napromašivao. Prednost je ipak bila u rukama Brunnera koji je bio učinkovitiji.

Iako je borba bila na trenutke ujednačena, odluka je na kraju pripala Brestovcu. Mnogi se nisu složili sa tom odlukom te je rečeno da su svi suci uz ring dosudili pobjedu Mađaru, no sudac u ringu je ipak smatrao Brestovca boljim. Unatoč protestima mnogih da je Brunner pokraden, Brestovac je ipak pobjednik. Na papiru.

Acidofil piše:
Je, Mađar je zaslužio pobjedu. Bestovac agresivniji, ali kurca nije pogodio. Mađar je dosta kontrama pogađao i svi osim glavnog suca u ringu su se složili da je bio bolji. Na kraju je izgleda ipak jedina mjerodavna bila odluka glavnog suca

Gigi dodaje:
Iskreno...poklonjen mec Mladenu, Bruner (legenda od frajera i borca) je bio puno nizi i laksi, tehnicki totalno cudan, ali je uzasno nezgodan i ljigav u ringu. Mladen ga nije posteno 5 puta pogodio u cijelom mecu.Veeelika kradja u korist Mladena, a posto ga i poznajem preko svojih frendova mogu rec i na njegovu stetu jer decko nije p...a i sumnjam da uziva u ovakvoj pobjedi.Suci su jaako zakazali u ovom mecu.

Lister se ne slaže s prethodnicima:
Svi vi onda niste bas dobro vidjeli taj mec, ja sam bio u prvom redu,Brunner je dobio takve udarce da je slagao grimase tokom ostatka meca, low kickovima i koljenima iz klinca.Istina Mladen je dosta toga promasio, ali smatram da je bio puno agresivniji i da je pokazao puno vise volje za pobjedom, konstantno vrseci pritisak, a svaki pravi sudac to zna cijeniti. Madjar je konstantno isao nazad i nije napravio ama bas nista osim par kontri rukama koje i nisu Mladena toliko uzdrmale. Mladenova greska je bila ta sto je srljao previse, ali kad se uzme sve u obzir cista Mladenova pobjeda, smatram da je najveci k1 potencijal na ovim prostorima samo treba raditi, a isto tako nije imao meca preko godinu dana.Uzevsi u obzir da ima tek 23 godine ima puno mjesta za napredak, isto tako on je decko koji iza sebe ima meceve s borcima kao sto su Orlov, Bregy i Ahramenko, a to su velika imena u svijetu K1.

Stipe komentira:
I zadnji par, ljigavi Mađar i Brestovac poslije duge, duge pauze. Djelovalo je da će ga Brestovac pomesti u početku; na kraju Mađar ostavio vrlo dobar dojam. Meni su sve 4 K-1 borbe bile VRLO interesantne.


Eto.

Post je objavljen 16.12.2007. u 23:58 sati.