Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvoneradikal

Marketing

Izvješće s pollitika.com meetinga

Skupilo nas se ... Lipo, živahno društvance s pollitika.com portala je danas (jučer) u Tolkiens Houseu održalo svoj prvi, a siguran sam nikako ne i posljednji, miting :-)

Ovo što slijedi je moj osvrt.

Subota je, rano popodne i „saga o havariji laptopa“ se nakon reinstalacije zamjenskog laptopa s XP-om (Vista sucks – big time !) polako bliži svome kraju. Odrađuju se završne instalacije i podešavanja raznolikih programa i alata koji su nužni kako bi mirne duše opet mogao prionuti na „pravi posao“. Teretana je otkazana jer upala grla još nije do kraja sanirana, ali nema beda, stvari idu nabolje, sutra sam zdrav i cijela nedjelja je tu ;-).

Polako se bliži se pet sati i vrijeme da se uživo upozna ekipu s pollitike. Uz standardno (i planirano) korištenje „akademske četvrti“ (kažu da je totalno uncool na tulum dolaziti prvi ;-) eto mene u Tolkiens Houseu.

A tu već lijepo društvance. I odmah vidim da nitko nije poslušao mraka i stavio naljepnicu s nickom :-). Moja je bila spremna, al' rekoh neću kvariti prosjek.

Prepoznajem mraka, Nenada Stazića i Mariju Lugarić, tu je i CikaVelja, sasvim OK za početak. Lijepo sjednem, naručim toplu čokoladu sa šlagom (a baš je njami ;-) i krenem u upoznavanje. Prvi s desna – gale. Providnost, što drugo reći ;-) Prvi s lijeva – Robert Hirc iz Središnjeg odbora HNS-a. Kaže, HNS neće s HDZ-om. Hmmm, kako sada stvari stoje, izgleda da neće ni trebati :-).

Kako je prostor bio relativno skučen i nije bilo mogućnosti za pravi „okrugli stol“ (a mišljenja sam da tako nešto i nije bilo potrebno) formirale su se oko tri četiri stola grupice ljudi – što bi rekli kružoci – svaka u svojoj priči. I dok sam ja tako lamentirao s galeom o mogućnostima i ograničenjima interneta kao političke platforme, zapne mi lijevo pogled na naljepnicu „šarli“. A taman sam se bio počeo pitati di mi je kolega matematičar s Euklidovog bloga, suborac na fronti obrazovanja :-).

Kad ono – malo stariji kolega ;-) Asti sto ! Pa ovo bi mog'o bit i neki profesor ! A što ću, nema sada štrc-brc, lijepo priđem i predstavim se. Predstavi se i šarli i meni se počnu paliti lampice. Da skratim priču, ispalo je da je šarli profesor koji mi je, u vrijeme mog (paralelnog) studiranja fizike na PMFu (što je priča koja je nekoliko puta parcijalno spomenuta u raznim postovima a definitivno zaslužuje svoj zasebni post ;-) predavao jedan matematički predmet.

Da predavao – bijo ja kod njega DVA puta na ispitu :-))))). Izvrstan(5) i dobar(3) ;-))) (18.2.1998. Linearna algebra I iz drugog pokušaja i 26.2.1998. Linearna algebra II – pogledao ja u index ;-)

Što reći nego – oduševljen !!!!

Za stolom se razvila živahna rasprava u koju se uključio i Zoran Oštrić, tu se našao i lovac (update: ipak je to bio kolega Novac - sorry ;-), a uskoro je tu bio i cijenjeni kolega s desnog spektra Whatever. Brzo smo se dotakli poznate Churchillove izjave:

"If you're not a liberal when you're 25, you have no heart. If you're not a conservative by the time you're 35, you have no brain."

U googlanju za točnim citatom sam nalatio na činjenicu da to Churchill nikad nije rekao. Možda i nije, ali ima nešto u tome ;-)

Uskoro nam se priključila i Marija Lugarić pa smo malo slušali o Saboru od insajdera ;-). Dotaknuli smo se i pitanja stranačke stege pa smo čuli i zanimljivu anegdotu kako je jedina iz SDP-a glasala kontra nekog Strugarovog prijedloga veznog uz HNOS (zajedno s desničarima, a HDZ je bio suzdržan). Hint na unutarstranačke borbe u SDPu oko obrazovanja (ima tu puno akademika-političara ;-) mi je samo potvrdio da bismo se Marija i ja lako dogovorili oko pravog programa ;-).

A pojavili su se i još neki politički celebrityji – najprije je za zagrijavanje uletjela Iva Prpić, a onda su stigli i „teškaši“ Tonči Tadić i Vesna Škare-Ožbolt (Tonči Tadić vjerojatno s ponosom nosi tu titulu, a za Vesnu pak mogu reći da sam bio ugodno iznenađen koliko bolje izgleda uživo nego na izbornim plakatima ;-)

Vipera i DCroat su sjedili za stolom s CikaVeljom i kovali svoje planove (uz takvu koncentraciju, neku ideju/post definitivno očekujem ;-), Potjeh (ili, kako sam kaže, jedan od Potjeha) je igrao krilnu poziciju (sniping from the wings ;-), hrvoje štefan mi je klisnuo u separe (ali bit će još prilike ;-) a ponekog sam sigurno i zaboravio (sorry).

Informaciju o novom mandataru smo dobili, naravno, promptno iz „centrale“, a ima li tu nekog „planetarnog poravnanja“ oko istodobnosti našeg mitinga i te odluke, ostaje da se vidi ;-).

Tada je već polako došlo vrijeme da se ide kući pa sam odradio jedan „krug“ obilazeći stolove i upoznajući još ponekog. Griotta i seneka su nažalost spali na minutu dvije a z00ey mi je potvrdio da doktori još dan danas ne kuže što sam ja u stvari htio reći i to je bilo to.

Moje izvješće s mitinga, a nadam se da će ih biti još.

A dojmovi ? Jesmo li što dogovorili ? Ne, ali mislim da to nije ni bio cilj. Digli smo cijelu stvar na jedan malo viši nivo, a kako ćemo i koliko dugo dalje ovisi samo o nama. Ideja ne fali, ali sad je već dvi ure poslije ponoći i vjerojatno sam već malo pretjerao ...

Ima dana, a ima i nas pollitičara ;-)

UPDATE: Tek sam se sad sjetio da bi bilo pristojno i korisno čitatelje uputiti na cross-post na pollitika.com portalu, da malo kroz komentare bolje osjetite atmosferu ;-)

Post je objavljen 16.12.2007. u 01:53 sati.