Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika

Kako sam cula, jako je popularno medju Hrvaticama ici u London na vikend, mozda neku od njih zanima kako kupiti kozmetiku koje doma nema i jos za pristupacnu cijenu.
Engleska firma Boots (za kozmetiku, iako vas ime moze zavarati), prilicno povoljna, u rangu Nivee i Maybelline ali kvalitetno ispod njih, postoji od 1839 i nudi malo opcija za osobe sklone pristicima, aknama vise informacija na:

http://www.boots.com/onlineexperience/flexible_template_2006.jsp?classificationid=1001064

njihova pjena za ciscenje iz linije Botanics je dobra za mjesovitu i za ne pretjerano suhu kozu, 150 ml za 5 eura. Iz te linije sve je relativno o.k. (nisam napisala posebno dobro, ali o.k.) osim nocnog uljnog seruma koji je potencijalna iritacija za gotovo svaku kozu, bolje je onda umasirati u lice cisto maslinovo ili bademovo ulje i ostaviti sebi 10 eura dzepu.



Druga linija ove firme je No.7 i iz nje su cleanseri vrlo dobri, bilo oni za masnu bilo za suhu kozu i cijena 6 eura i 200 ml. Bez dodatka parfema





Tko trazi klasican mehanicki peeling, iz ove linije Radiance Revealed Exfoliator 8 eura i 75 ml, isto bez dodatka parfema.

Dobar je i njihov lagani bezparfemski losion iz iste te Nr.7 linije i to Radiant Glow



Navodno highlight ove linije ie njihov silikonski serum Refine and Rewind Intense Perfecting Serum i jako slican proizvodu Restore and Renew Beauty Serum, preko bare i isti proizvod u Europi pod imenom Protect and Perfect Beauty Serum.



Inace ove kozmetike ima i na amazon.com i kako tamo redovito narucujem knjige, prakticno je i kozmetiku naruciti.

Cijena od 25 eura za nekih 30 ml od marke koja je inace gotovo jeftina i nije mala ne? Serum ima silikona koji zaista cini kozu svilenom (tako dugo dok se ne umijete) i cijela fama oko ovog seruma (gotovo da i nema beauty foruma koji se nije bavio ovim proizvodom) je tv izvjestaj od proljeca ove godine gdje su znanstvenici dokazali da bas ovaj serum ima jednako a mozda i bolje djelovanje od tretinoina (sastojak u poznatim anti age proizvodima, recimo u Renovi) dakle stimulira proizvodnju kolagena. Naravno upada cinjenica da su znanstvenici istrazili bas taj a ne niti jedan drugi proizvod ili barem vise njih. Onda dolazite do podataka da je upravo firma Boots i platila istrazivanje ;-) khm,khm.
I da je studija bila tkz. blind a nije bila double-blind, znaci znanstvenici su znali sto na kome testiraju (a double-bling bi bilo kad ni znanstvenici aprirori ne znaju to, nego samo analiziraju konacni rezultat, i to naravno prilicno neutralno).
Uglavnom firma je narucila istrazivanje i obicno se radi o jako velikim novcima i znanstvenici nemaju srca reci da je proizvod sranje wink. Ili da barem nije takav wunder kakvim ga prikazuju. Slicnih seruma ima i E. Lauder (Perfectionist), Clinique, Olay i Regenarist itd.
Ukoliko mislite da su peptidi ultimativna stvar, ovdje ih ima toliko malo da ne igraju neku ulogu, serum je fragrance-free.
Nije ovo los proizvod, dapace ali nije ni toliko dobar kao sto mediji tvrde. Na ebayu ga mozete naci i za 17 eura.



Proizvod mora biti uskladisten izvan izvora svjetla, najbolje ga dok serum ne koristite drzati u kutiji u kojoj ste kupili ili u ormaricu za kozmetiku, nikako ne izlagati dnevnom svjetlu zbog c vitamina u njemu, bolje bi bilo da je pakiranje tamno.
Za zaista solidnu anti age strategiju trebalo bi koristiti i tretinoin i vitamin c ( ne treba vam prije 30-ete, sad trosite svoj studentski dzeparac radije na solidnu zastitu od sunca).

Losa stvar je njihov Lip Plumper, stravicno iritantan, da odmah dobijete puninu usana pardon nateklinu. No u medjuvremenu znate da ja niti jedan plumper ne smatram zdravim.



Firma jos nudi isto iz linije Nr7 odlican tekuci puder Perfect Foundation SPF 15 za manje od 10 eura, gotovo ga ne osjecate na kozi i odlican je za masnu kozu!

Cijena 8 eura.



Nude i korektor u sticku a opcenito su takvi korektori jako losi za osobe koje su sklone pristicima i inome. Jer sastojci koji to drze u toj finoj formi, bas kao i ruzeve za usne, zatvaraju pore. Ujedno nude i recimo kopiju Touche Eclat (moja konstanta, i to godinama u kozmetickoj torbici) - No7 Radiant Glow Concealer, znaci iako kazu korektor zapravo je iluminator.



I naravno, duplo je jeftiniji od YSL-a ali naravno i samo upola tako dobar.

Iz iste linije nude i Cover Blemish Stick - dakle bas za pokrivanje pristica, proizvod sadrzi vosak i - nevolja je koja ceka da se dogodi.

Nude i prijenosi puder u prahu, a bez da vam isti napravi svinjac po torbici, i to za 6-7 eura, ugradjena je i mala cetkica, odlicno za brze popravke, kad se zasjajite na vecernjem izlasku ili bilo gdje usput.



Njihova sjenila su suha, ne prianjaju dobro, perutaju se, znaci nisu onako fina barsunasta i easy to handle.

Paleta sjenila je manje od pet eura, pa ako imate masnu kozu, mozda zelite za te novce testirati, ovdje link.

Njihov trajni ruz, doduse nije konkurencija Lauderovom i M.A.C.-ovom pa ni Max Factoru ali je solidna verzija za 5-6 eura.



Imaju i Super Sensitive Mascaru za 5 eura, koja ima manje sastojaka od klasicnih verzija, znaci i manje mogucih iritanata.

Naravno ja sam se uvijek najvise veselila kozmetici koju ne bih sama mogla nabaviti u drzavi u kojoj zivim, a ovo su ujedno solidni pokloni i ne kostaju previse.

Za sve redovite korisnike kortizonskih krema, i onih iz slobodne prodaje: ne smijete ih koristiti kod herpesa simplexa, kod akni, kod bakterijskih infekcija koze, niti opcenito duze od tri tjedna u komadu, niti u trudnoci, a sastojak prelazi i u mjacino mlijeko kod dojenja.
Dovoljno je mazati dvaput dnevno i ne to nije njegujuca krema nego lijek. Djeca mladja od 6 godina smiju koristiti kortizone samo ako bas nista drugo nije pomoglo i ako bas lijecnik inzistira.
Cesto su ovakve masti narodan lijek broj jedan i toliko su udomacene da imaju gotovo bezopasan imidz. Dugotrajna upotreba stanjuje kozu, a neke od blazih nuspojava pri tom mogu biti - prosirene kapilare, strije, akne steroidnog tipa, promjena pigmentacije koze i slicno. Ujedno, jednom otvorenu kremu ne koristiti nakon tri mjeseca.

Sad za one koje ulaze u najbolje godine ali i koza nazalost - ukoliko imate prve bore, nazalost one se mnogo manje vide ako ne koristite pudere. Tak da dio pametnih zena koji pocinje sve manje koristiti make up to ne cine radi naglog povratka prirodi nego jer znaju da ce tako zapravo izgledati mladje, naravno uz neku dobru kremu koja nahrani malo i navlazi sve te borice. Za one koje ipak zele make up, neke od ideja:
Revlonov Age-Defying korektor za 6 eura ili nesto od Prescriptives, recimo njihov korektor a odlicno ce vam sad posluziti i kremasti iluminatori.
Njih malo fiksirate laganim, prozirnim puderom u kamenu. I to ne spuzvicama ili blazinicom nego laganim kistom, iluminatore najbolje staviti oko cijelog oka decentno, dakle i na gornji kapak i ispod obrve i kod nosnica malo itd. Nista ne utrljavati, samo potapkati vrscima prstiju.



Za slucaj da vam jos nije jasno da sa dobrom sminkom svaka zena izgleda bolje:



Ukoliko vidite zenu preko 40-ete i zakljucite da se odlicno i decentno nasminkala, pokusajte ju pitati za savjet, istina tu taktiku rijetko koristim ali nije dosad jos bila pogresno shvacena, dapace zene se razvesele komplimentu.

Ukoliko ste odlucite i nakon 50 i nadalje stariti prirodno i zadrzati i svoje sijede, svakako koristite sampon koji uklanja zutilo iz sijede kose, ovo na slici je pjevacica country muzike, koja je odlucila i obrve usaglasiti s ostatkom imidza jer obicno one ostanu tamne, tocnije sporije sijede nego kosa. Pokusajte naci neke nijeznije tonove olovki za obrve ili sjenila i malo ih posvijetliti smedjkastim tonovima, taupe i slicnim.




I naravno da zena izgleda odlicno, mnoge zene mladje 30 godina od nje ne izgledaju tako dobro, ona je presla 60-etu.

Ne znam da li je imala neke estetske zahvate, nisam nasla nista na tu temu o njoj a trazila sam, znam samo da se jako mnogo angazira drustveno, za djecu sa posebnim potrebama, za zastitu prirode, za eliminaciju nagaznih mina, puno volontira i puno se bavi sportom. I naravno cijeli zivot radi posao koji obozava. Ima li boljeg eliksira?

I na ovoj fotki je imala 60, ujedno je jedna od zaista rijetkih zena kojima duga kosa i u starosti dobro stoji. Ove fotke ujedno kao motivacija, svima preko 40-ete da mogu jos puno od sebe napraviti, ako zele. Jos sijedih a zgodnih i mladolikih - Judi Dench.






Neki dan idem u setnju. Vrlo prometno krizanje, slijeva se promet sa obliznjeg autoputa, podzemna prelazi u nadzemnu, tramvaj itd. Do mene zena sa djecjim kolicima. Sprema se prijeci raskrsce. Mrak je, pada kisica. Govorim joj - pa crveno je. Ne, ne govorim to bas svakoj budali ali ovdje sam imala feeling da moram reci. Ona okrece ocima, i prelazi cestu. Na pola raskrsca, nailazi auto, ne uspijeva kociti na mokroj cesti i beba leti kroz zrak. Krv su cistili i drugo jutro jos. I ostatke kolica. Njoj nista. Ne, ne bih vozaca nego bas nju stavila na dozivotno. Ona je ubila svoje dijete. Vozac je plakao stravicno, u roku 3 minute je dosla hitna i 3 policijska auta, ja sam davala iskaz (skupa sa jos 2 ocevidaca). Naravno da se ovo moglo dogoditi i da je isla preko zelenog. Ali sanse bi tad bile ZNATNO manje. Nije li to preveliki rizik za ustedjeti 5 minuta svoga zivota kako bi ih oplakivali sljedecih 50 godina?

Trenutno isprobavam delicije kojima je gl. sastojak cokolada. Odlucila sam jednom tjedno isprobati nesto. Ne brinite za mene. Nije to nista sto neki okrutan trener (a moj je bas takav) i sat vremena indoor cyclinga ne bi spasilo. Taj cycling vam je ono kad potpuno mokri spuzete sa sprave, a ne oni sobni bicikli pri kojem ste jos uvijek u stanju citati trac magazine.
Ukoliko netko ima recept Starbucksove torte od mrkve sa kremom kojom se slastim barem jednom tjedno, biljezim se za isti!
Kad isprobam ostatak recepeta napisem ovdje, ako prije toga ne umrem od coko-overdosea.zubo
U pravilu si dozvolim komada jedan, a ostatak ili odnesem susjedima ili odnesem na posao, sto mislite zasto mi se generalni stalno smjeska?

Dakle u zadnja dva tjedna radila:

Nutella-Rum-Torta

Priprema: Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom oko 5 minuta. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, gustin i puding, prosijati i dodati u smjesu od jaja. Izmiješati i umiješati lješnjak i ohlađeni maslac.Tijesto staviti da se peče u kalup za torte. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180st., oko 25 minuta. Gotovo tijesto ohladiti i prerezati na tri kore, svaku pokapati sa rumom. Za filu lagano zagrijati vrhnje, dodati Nutellu i miješati dok se ne rastopi u njoj. Ostaviti oko 2 sata na hladnom mjestu (balkon) da se dobro ohladi. Zatim je dobro izmiksati sa kremfixom i vanilin šećerom.
Prvu koru staviti na tacnu, obaviti kalupom u kome se peklo tijesto, premazati polovinom kreme, prekriti korom, premazati ostatkom kreme i prekriti trećom korom, lagano pritisnuti.
Površinu preliti otopljenom mliječnom čokoladom. Ukoso izvući linije bijelom čokoladom i čačkalicom ih izmramorirati. Ukrasiti čokoladnim dekoracijama.

Sastojci: 5-6 jaja, 150 grama secera, 1 aroma burbon vanilija, 100 grama brasna, 40 grama gustina, 1 puding ljesnjak ili cokolada, pola praska za pecivo, 50 grama mljevenih ljesnjaka, 40 grama omeksalog maslaca, malo ruma za natapanje.
Fila: 750 ml slatkog vrhnja, 250 grama Nutelle, 2 kremfixa, 1 vanilin, nekoliko zlica ruma (ja to preskocim, zakoniti ne voli previse rum).
Za glazuru 200 grama mlijecne cokolade, 50 grama bijele cokolade.

Teufelskuchen – treba vam 100 grama cokolade za kuhanje ili one od preko 80% kakaa, 250 grama instant (posebno fino) brasno, jedan pecilni, 220 grama omeksalog maslaca, 400 grama smedjeg secera, 5 kapi vanilija arome, 3 jaja, 125 grama buttermilch
http://en.wikipedia.org/wiki/Buttermilk (nije sirutka ali nesto slicno i tekuce, molim pomoc kod prijevoda.



Za glasuru: 300 grama secera, 2 bjelanjka, 1 zlica soka od limuna, 3 zlice soka od narandje, kandirana korica narandje. Cokoladu otopite na pari, a kalup za tortu namazete ili stavite papir za pecenje vec po zelji. Maslac i secer pjenasto umutite, dodate vaniliju aromu i pod stalnim mijesanjem i jaja, cokoladu pazljivo umiksati, dodavati postepeno brasno (prosijano), buttermilch i 225 ml vruce vode. U unaprijed zagrijanu pecnicu na 190, na onu sa kruznim zrakom na 170, oko pola sata, kad noz ostane cist, gotovo je. Pustiti da se ohladi 10-15 minuta i onda pazljivo prerezati.
Sastojke za glazuru dobro izmiksati i to u vodenoj kupelji i mijesati povremeno dok se hladi.



Post je objavljen 21.12.2007. u 17:00 sati.