Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/lepina

Marketing

"Izvor" - klub prirodnog zdravlja

U utorak 4. prosinca prisustvovao sam skupštini koja je osnivala udrugu gornjeg naslova čiji su ciljevi povečanje i promicanje svijesti o osobnim mogučnostima očuvanja i poboljšanja zdravlja.
Skupština je predložila članove upravnog odbora i predsjedništva i donijela statut. Time je između ostaloga zadovoljila jednu od pravnih formalnosti koje pripisuje zakon da bi mogla pravno funkcionirati.


0


Djelatnosti po kojima će udruga biti prepoznatljiva su u nekoliko crtica:
-poticanje suradnje, međusobne pomoći i povezivanje udruga slične orijentacije
-briga o promicanju i zaštiti starih zanata
-održavanje predavanja, izložbi, kreativnih i edukativnih radionica o važnosti prehrane, fizičke aktivnosti i zdrave okoline u svakodnevnom životu
-promicanje i uzgoj starih autohtonih sorti jestivog bilja
-briga i promicanje tradicionalnih načina gradnje uz korištenje prirodnih materijala i obnovljivih izvora energije
-organiziranje razmjene volontera
-izdavanje knjiga, časopisa i brošura
-sudjelovanje na domaćim i međunarodnim skupovima, seminarima i slično s tematikom promicanja zdravlja prirodnim putem
-obavljanje i drugih sličnih poslova u skladu sa zakonom koji pridonose ostvarenju ciljeva udruge
-povezivanje Udruge sa stranim donatorima

Nešto veoma bitno što je mene privuklo u radu ove Udruge jeste i škola posta odnosno neki oblici gladovanja u svrhu samoizlječenja od večine bolesti današnjice. Neki od čalnova su proveli Breusovu terapiju u liječenju od zločudnih bolesti, a neki od njih i prakticiraju razne oblike posta i kretanja u svrhu očuvanja zdravlja. Osobno sam našao zajedničke stavove o životu i zdravlju sa članovima ove udruge kojih ima različitih obrazovnih profila i socijalno-zdravstvenog statusa. Organiziraju si život i kretanje u što prirodnijim uvijetima kad god to mogu zbog prirode svoga posla. Različiti postovi i gladovanja u svrhu zdravog života i samoizlječenje u sklopu Udruge vršili bi se pod liječničkim nadzorom što je novost na našim prostorima.
Neki od članova Udruge su bili u Sloveniji gdije funkcioniraju slične udruge sa istim ciljevima ali bez nadzora liječnika i organizirane svakodnevne trenaže sa zajedničkim i pojedinačnim terapijama. Udruga če imati i prostor na kojem če se sve to mići provoditi.


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 09.12.2007. u 11:40 sati.