Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Savršeni mjerni uređaj

Savršeni mjerni uređaj, nažalost, ne postoji na ovoj planeti. Barem na onakav kakav ja zamišljam da bi trebao biti savršeni mjerni uređaj.
Da uhvatim zlatnu ribicu (što je BTW teško moguće jer nisam jako dugo lovio ribe) i da mi ponudi 3 želje među te 3 bi bio i savršeni mjerni uređaj. Što bi taj mjerni uređaj bio u stanju mjeriti? Sve što je bitno.
1. Bio bi u stanju odrediti sve pokazatelje koje je u stanju mjeriti današnja medicina (npr. tlak, šećer u krvi, željezo, vitamini, minerali, ...), da li postoji upala u nekom organu, nekakve zloćudne promjene itd. Znači sve ono što je već današnja medicina u stanju mjeriti - ali sve unutar jednog malog uređaja.
2. Energetsko stanje cijelog tijela, aure, čakri i svega što je vezano za energetsko tijelo - ovo je ono što spada u domenu energo-terapeuta (npr. Reiki, PranicHealing, itd.) - ali detaljno.
3. Zapisivati sve misli, osjećaje (i njihov intezitet) u toku dana.
4. Moždane valove u toku dana (alpha, beta, ...)
5. Kvalitetu energije u nekom prostoru, hrani i sl.

Kada bi se taj uređaj spojio na kompjuter bio bi u stanju grafički prikazati holističku sliku nekog čovjeka kroz cijeli dan.
Znači, npr. u zadnjih 24 sata vidjeti što se je događalo u našem emotivno-energetsko-fizičko-kemijskom-mentalnom sistemu.
Kada bi takav uređaj bio dostupan svima tada bi nestalo bolesti kakva je danas poznata jer bi se vrlo brzo za svaku bolest otkrio holistički uzrok i vrlo brzo bi se moglo otkriti na koju vrsta tretmana naš sistem reagira sa ozdravljenjem. Tada više ne bi moglo biti moguće da opstane farmaceutska industrija jer bi se vjerojatno skoro sve bolesti riješiti puno prije nego li što se ona razvije. Čak i da se razvije bolest, s obzirom da bi taj uređaj spremao sve bitne informacije u svakom trenutku vrlo brzo bi se otkrio holistički pattern po kojem je ta bolest nastala.

Čovjek je još dosta daleko od te razine da dođe do takvog uređaja. Vjerujem da u ovako ogromnom svemiru postoji jako puno civilizacija koje već imaju takav uređaj. Nažalost, vjerujem da će se ljudski rod puno prije uništiti nego li dođe do te razine razvijenosti da ima takav uređaj.
Ja sam oko nekih stvari jako znatiželjan - npr. volio bih vidjeti točnu sliku što se događa u mom sistemu kada mi se događa neka negativna emocija, kada pojedem neku hranu, kada spavam previše ili premalo i sl. Na sve to postoje djelomični odgovori pri čemu su često ti odgovori kontradiktorni. Npr. prehrana - postoji više različitih pristupa prehrani, pri čemu su često dva pristupa međusobno kontradiktorna. Sa ovim uređajem bi se odmah moglo vidjeti kako sistem reagira na nešto do najsitnijih detalja.

Svjestan toga da u ovom životu gotovo 100% sigurno neću imati priliku koristiti takav uređaj, i dalje ću biti vrlo zainteresiran za razne metode mjerenja i dijagnostike - pa koliko god one bile daleko od savršenog.

Lipi pozdrav do utorka. mah

Post je objavljen 07.12.2007. u 18:20 sati.