Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/elektrokuhinja

Marketing

Mravlja pošast

Dobili smo mrave. Opet. Sad su nešto agresivniji nego ranije. Nekad su bili sofisticirani privlačila ih je čokolada i med, sada više uopšte ne biraju. Hleb držim u frižideru. I lešnike i bademe takođe. Pre neki dan, uhvatim ih u tegli s ovsenim pahuljicama. Mislim, kakav je to mrav -na dijeti ili šta? Primećeni su čak i u kesi s pirinčem. Kako jedan mali mrav koji nema zube pojede pirinčano zrno, nekuvano, to samo on zna. I ako ga ne jede, šta uopšte s njim radi? Kiseli za zimnicu?

Penju se na sto preko kabla za toster. I preko nogara od stola. I ne možeš im ništa. Sve ih je više. Mora da im je gladna kraljica negde u blizini. Nikad mi nije bilo jasno šta traže u kupatilu. Tek tamo ih ima. Možda jedu sapun, ili preparate za tuširanje?

Uvek su u blizini lavaboa. Malko su glupavi. Jer da nisu, već davno bi shvatili da ih u lavabou čeka vodopad smrti. Al nije ni mravima lako. Svako jutro jedan džin pali svetlo u kupatilu i pravi raciju po lavabou. Jedan ogroman palac ih vija po kuhinjskom stolu i niko ne biva pošteđen.

U subotu zovemo dezinsekciju. Nema nam druge.


Post je objavljen 04.12.2007. u 21:53 sati.