Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoga

Marketing

>---------------*AKCIJA NA REAKCIJE*-----------------<

namcor U svezi "Hosting sa vlastitog računala" članka. Nakon 100 i nešto godina otiša ja HR usenet i tamo upa međ piranje ka zadnja budaletina. To bi se tribalo zvati murinanet.

Tamo je najpristojnija stvar čoviku kada nešto otvoreno upita, odgovoriti na uvrijedljiv način. Prva sponatana "koncepcija" koja mi pada na pamet je, kako su tamo, "brate"(ili "sestro") svi pre iskusni.

Za nefalit, nisan ni ja nevinašce. Započea san konverzaciju u svin grupama sa istinom objavom. Zato jer san tija razgovarati ne samo sa dva čovika u jednoj - dvi grupe, nego s još više ljudi. Čin su oni (mislim na individualce koji su mi replay-ali) vidili sličan thread konverazcije, odmah je bilo "abuse", "...ti isljučivo reklamiraš svoj sajt..." i sl.

Netriba bit psiholog ili psihijatar da se kroz par dana skuži narav i "običaji" u grupama. Ovako ide. "PIRANJA", paz'sad, iz DOSADE ode obići grupe, pročita topic-e i "AHA! Evo neko da mu prigovorim". Jerbo to je naj lakše. Zašto bi on/ona/oni malo razmislili, postali nešto suvislo, kad je naj lakše i naj brže nekoga omalovažavati i provocirati. Te na račun toga prikazati kako je još iskusniji/pametniji. Vrlo loša praksa. I odbija mnoge korisnike bez iskustva. A zanam i da je to stoga što "iskusniji" korisnici strahuju da se i nadalje neće moći prikazati umješnima. Ukoliko se ispostavi da neki drugi korisnik ima potencijalno veći potencijal.

Daljnja objašnjavanja su suvišna. To je više/manje svatko iskusio ili opazio pri usenetu.

Još malo o toj temi. Sve to zapravo prepoznajem obzirom na sebe. Zašto to "govorim"? Prirodno je da se, gotovo svatko želi usavršiti. Imajući to kao misao vodilju, te uz još nešto spoznaja o vlastitoj naravi i sa jakom motivacijom i težnjom ka boljem. Spozano sam da je pristup pojednostavljivanjem naj učinkovitiji i naj kraći. Tj. tretman istinom rješava sve "eksponencijalne jednadžbe" unutarnjeg dijaloga/monologa.

Nije mi jasno zašto pokušavam na brzinu i odjednom objasniti neke skoro nepovezane cjeline/pojmove.

Post je objavljen 04.12.2007. u 10:15 sati.