Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biljoteka

Marketing

MACINA METVICA ILI KAKO SE OMACITI

Najčešći kućni ljubimci su psi i mačke. I dok su psi poslušni obožavatelji svog vlasnika, mačke su samovoljni vlasnici svog kućanstva. Njima se ne može narediti, nad njima se ne može gospodariti, ali imate ih obavezu voljeti, hraniti, njegovati i pomilovati onda kad one hoće.
Vlasnici pasa su prikriveni diktatori koji su u psu našli vijernog podanika i u zamjenu za to podaništvo pružaju mu ono što smatraju da mu treba. Imaoci mačaka su anarhisti koji poštuju samosvojnost. I odlična su terapija egoistima da vide šta radi sebičnost i egocentričnost.
U starom Egiptu mačke su bile svete kao i faraoni u stilu „ne može mi niko ništa kao ni bogovima“. Mačke nisu naravno slušale ni faraone. Kod nas nisu svete, ali su bile prve koje su nas uputile na macinu metvicu ili kako je još zovu macinu travu.
Nekoliko biljaka nosi ovaj narodni naziv, ali mačke kidišu samo na onu koja se zove Nepeta cataria L.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ne zna se zašto je mačke vole, ali lijepo miriše i lijepo izgleda dok cvjeta, a mirisno joj je i eterično ulje. Mačke je ne vole radi estetike nego je sa zadovoljstvom pasu.
Na Zapadu je koriste kao travu koja djeluje na pozitivna raspoloženja, a kod nas je najpoznatija kao trava protiv ženske neplodnosti. Možda postoji, ali ja još ne vidjeh neplodnu mačku.
Zapad neplodnost uglavnom liječi vrlo opasnom hormonskom terapijom, vještačkim oplođivanjem, surogat majkama, trgovinom djece itd, sve skupim postupcima koji ne garantiraraju dobar rezultat, a i prilično su ponižavajući za ženu. Hormonska terapija npr. mijenja osobnost žene pa od pitome žene dobijate čangrizavu vješticu s kojom više ne želite imati dijete. Vještačka oplodnja od žene pravi „grlo“ kao u slučaju kad veterinar evidentira koliko je grla stoke oplodio (Ne čuh da se društva za zaštitu životinja bune protiv ovoga. Pa kad već onemogućavamo životinji da uživa u životu možemo je i ubiti i praviti od njih bunde protiv čega se bune!) . Surogat majke su teški bed za ženu kad gleda kako drugoj ženi umjesto njoj raste stomak, a trgovina djecom je teški kriminal. Elem, taj razvijeni Zapad se i nije baš proslavio svojim krvoločnim metodama.
Macina trava je je mnogim ženama elegantno pomogla tako što su samo pile čaj. Znam da žene koje žele bebu piju sve i svašta, koriste i bajanja i gatke i zapise i blagoslove i ne žale dati novac. Macina trava prema dugogodišnjem iskustvu s travama ima 60% zasluge za rođenje beba. Sve ostale trave zajedno dijele ostatak procenata. A i najjeftiniji je izvor za proizvodnju beba.
A ako ne ide, ne ide. Pa nije valjda da žene koje nemaju djece pate kao da su obilježene. Ovo je ipak 21. vijek. A u životu ima toliko drugih sadržaja da mogu ispuniti i više od jednog života. Pitajte za te sadržaje žene koje imaju djecu i koje ih propuštaju jer nemaju vremena da se njima bave zbog djece.
Ako ništa, čaj od macine metvice podići će vam raspoloženje. Dajte i životnom saputniku pa budite oboje raspoloženi. I uživajte u onom što imate.


Post je objavljen 03.12.2007. u 10:15 sati.