Marmelada od opuncije i dunje
Potrebno: 600 g ispresane pulpe zrelih plodova kaktusa opuncija (opuntia ficis indica), 400 g kuhanih dunja, 1000 g šećera, 1 omot Dr Oetker Dzemfix Classic 1:1.
Priprema:Oprene zrele, tamnoljubicaste opuncijine plodove kratko skuhati s malo vode u ekspres-loncu, odstraniti sjemenke, a zatim homogenizirati mikserom ili mesoreznicom. Dunjama odstraniti sjemenke, isjeci ih na cetvrtine i kratko skuhati u malo vode. Zgnjeciti. Odvagnuti 600 g opuncija i 400 g dunja.
Postupak: Odvaganom usitnjenom vocu dodati secer i Dzemfix Classic te smjesu zagrijati na jakoj vatri uz stalno mijesanje do vrenja. Neka vrije najmanje 3 minute. Skinuti sa stednjaka, odstraniti pjenu i uliti u zagrijane staklenke. Staklenke zatvoriti, okrenuti naopako i ostaviti na poklopcima 5 minuta.
Post je objavljen 11.12.2007. u 20:30 sati.