Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rejban

Marketing

Vojvoda Vojislav Sanader

vojvoda Ivo Šešelj


Posljednje izjave Ive Sanadera u vezi izbornih rezultata su me veoma uznemirile. Izborna pobjeda!?!?! Daj molim te... neme jebat! Istina da je HDZ, kao pojedinačna stranka osvojila najviše glasova, ali ipak manje od dugo najavljivane postizborne koalicije SDP-HNS koja je ipak osvojila jedan mandat više. Na stranu činjenica da su Čačićeve premijerske ambicije, čega je posljedica bila i HNS-ov samostalan izlazak na izbore, umanjile broj mjesta u Saboru koje ova koalicija ima jer HNS u mnogim izbornim jedinicama nije prešao prag. Ti "propali" glasovi bi da su SDP i HNS ušli u predizbornu koaliciju donijeli takvoj SDP-HNS predizbornoj koaliciji barem još 3-4 mandata u Saboru. Unatoč manjem broju glasova nego što su mogli dobiti, HNS i SDP imaju veću mogućnost osnovati koalicijsku vladu.

HDZ je u istoj situaciji kao i Srpska Radikalna Stranka na prošlim srpskim izborima. A baš me zanima kako bi to "sjelo" HDZ-u da su Radikali na vlasti u Srbiji. Istina je HDZ osvojio najviše glasova od bilo koje druge stranke. Ali nitko u principu ne želi s njima koalirati u vlasti jer su previše bahati, samodopadni i umišljeni. Isto kao i Šešeljevi radikali, samo što HDZ naoko nije toliko ekstreman u svojim stajalištima na području vanjske politike, Naoko. U duši bi više od 50% HDZ-ovog glasačkog tijela već sutra diglo puške i krenulo na marš na Dunav. Da leče frustracije. Ostalih 50% bi, da se zarati, povelo za onom starom emigrantskom: "Bože čuvaj Hrvatsku, odo ja u Njemačku"... ili kao gospodin Sanader za vrijeme ratnih godina u Austriju. Istinski domoljub, nema šta. Čovjek je krvario u Austriji izdavajući knjige da bi nama u Hrvatskoj bilo bolje.

Niska i ljigava etorika i propaganda kojom se HDZ služi u ovo postizborno vrijeme je samo znak njihova očajničkog hvatanja za zadnju vlat vlasti koja im brzo izmiče iz ruku. "Sanader poručio građanima da nema potreba za demonstracijama" je naslov u jednim dnevnim novinama. Ako to nije najniža i očajnička agitacija protiv pravnog sustava i zakona ove zemlje, onda ne znam što je. Jednostavno su odvratni i jadni te u skladu s time vuku očajničke poteze i daju izjave u skladu s tim.

Mandat za sastavljanje vlade će dobiti onaj tko ima većinu u Saboru. I točka. Matematika je veoma jednostavna i nema tu "trte-mrte Fato!" A HDZ nema većinu u Saboru. I sad se oni ljute na Mesića je kao "Kako se on sad tu usuđuje ne dati nama mandat za sastavljanje vlade, a mi nemamo većinu u Saboru?!?! Pizda im materina bahata. Sličnosti između njih i srpskih radikala je jednostavno odvratna - isti bahati, podcjenjivački stav i jadna seljačka propaganda. I misao vodilja da ako su osvojili najviše glasova među pojedinačnim strankama da trebaju imati pravo sastaviti vladu. NEMAJU! I KOJI KRAVLJI PENIS ONI TU NAS ZAJEBAVAJU I TRUJU NAS NETOČNIM INFORMACIJAMA?!?!? Ustav je jasan i Ustav je na strani onoga koji skupi većinu u Saboru. HDZ JE NEMA. Neka im to nekako uđe u tvrde i zatucane hadezeovske glave povampirene za vlašću.

Na kraju krajeva - Zar HDZ misli da smo svi uistinu glupi kao što su njihovi glasači? Ipak nas drugih ima koji nismo glasali za HDZ ima više jer samo je trećina Hrvatske glasala za HDZ. Mi ostali znamo bolje.


Za kraj par stihova Johnny Casha iz pjesme Man in Black:

Well, we're doin' mighty fine, I do suppose,
In our streak of lightnin' cars and fancy clothes,
But just so we're reminded of the ones who are held back,
Up front there ought 'a be a Man In Black.

Well, there's things that never will be right I know,
And things need changin' everywhere you go,
But 'til we start to make a move to make a few things right,
You'll never see me wear a suit of white.

Ah, I'd love to wear a rainbow every day,
And tell the world that everything's OK,
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
'Till things are brighter, I'm the Man In Black

Post je objavljen 29.11.2007. u 16:45 sati.