Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

HDZ-ov predizborni balon obećanja već je počeo pucati



Izbori su prošli, još niti jedna stranka nije dobila mandat za sastavljanje vlade, a HDZ-ov predizborni balon već je počeo pucati. Vijest s kojom se očito čekalo da prođu izbori i time išlo direktno na ruku HDZ-u kaže da su rokovi plaćanja veledrogerijama sa 120 dana samovoljnom odlukom vlade (čitaj neplaćanjem) opet pomaknuti na nekih 220 do 250 dana. Ni bolnice nisu u ništa boljem tretmanu i opet grcaju u dugovima. Trenutno taj dug iznosi 4 milijarde kuna. Više o svemu pročitajte na vijestima Radija 101.

Ne bi to možda ni bila neka vijest, ali kad se sjetimo vijesti koje su se objavljivale tjedan dana uoči izbora kako se vlada kao pijani miljunaš razbacivala s nekoliko stotina milijuna izvanrednih proračunskih izdataka (spomenimo samo kako je crkva dobila nepredviđenih 70 milijuna kuna), onda vijest o dugovima dobiva posebnu težinu. Da ne govorimo o tome da su one Šukreove izjave o smanjenu deficita ili čak plusu državnog proračuna čista glupost, jer samo ovi podaci govore da je država u dugovima, a samo smo zahvatili zdravstvo.

Ni ne čudi onda da se Sanaderu žuri da što prije dobije mandat, jer samo je pitanje, ne dana već sati, kada će još koja neugodna istina jednostavno isplivati na površinu.

Post je objavljen 29.11.2007. u 09:34 sati.