Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ithilnen

Marketing

Akcija "Bočice nade/Bottles of Hope"

Ovo je akcija kojom se trenutno bave članice i članovi foruma "Nakit snova". Napominjem da sam tekst u potpunosti iskopirala od moje drage Amorfie

Kao što naslov govori, radi se o humanitarnoj akciji "Bočice nade" ili originalno "Bottles of hope", koju su nadahnute iskustvom iz SAD-a pokrenule članice foruma "Nakit snova": Blaženka Pošta, Azra Mehmedović, Ana Novak, Milica Bolanča, Ivana Tomašević i Dantea Krnčević.

Akcija je svoj naziv dobila tako što je jedna američka umjetnica koja se bavi oblikovanjem polimerne gline ili popularnog FIMO-a, nakon kemoterapije uzela bočice lijekova, ukrasila ih i podijelila ostalim pacijentima kao znak pažnje i simbol nade.

Akcija je u Hrvatskoj pokrenuta spontano, početkom godine, a odlučeno je da će se bočice dijeliti djeci 15.veljače. 2008. povodom 'Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti' u Republici Hrvatskoj.

Kao što to Ivana kaže, 'U ovu akciju krenule smo početkom 2007. godine te smo na ovaj način željele razveseliti naše male anđele kojima, nažalost, djetinjstvom dominiraju ove opake bolesti. Učinilo nam se prikladno da bočice podijelimo djeci u povodu Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti, a dijelit će se na onkološkim odjelima bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku."

Na nekoliko radionica koje smo održale u Samoboru, Trogiru, Makarskoj, Pitomači, Splitu, Zagrebu, Kninu, Bjelovaru, Pojatnom i Brelima, bočice lijekova, ukrašene polimernom masom (fimo, sculpey) u veselim i zanimljivim uzorcima i bojama, postale su jedinstveno umjetničko djelo i predmet koje će zasigurno razveseliti svako dijete, a unutar svake se nalazi i papirić s različitim porukama nade.

Trenutno nam je velika zapreka nedostatak odgovarajućih bočica za ukrašavanje, a riječ je o materijalu koji se u bolnicama svakodnevno baca. Iz istog razloga pozivamo bolničko osoblje diljem Hrvatske i sve one koji mogu doći do iskorištenih bočica od 5 ml do 50 ml (npr. bočice od cjepiva i sl) da nas kontaktiraju na e-mail: bocicenade@net.hr

Također pozivamo sve one koji žele pridonijeti ovoj akciji u vidu paketića polimerne gline ili novčano, da se također jave na e-mail ili posjete službeni blog: Bočice nade


Evo i par slikica gotovih bočica:


Post je objavljen 28.11.2007. u 09:10 sati.