Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tempet

Marketing

Na krivendac

Kad smo počeli prije dva miseca s novin načinom probi (žešćin) e da nas je onda bilo vidit. Image Hosted by ImageShack.usU novon prostoru kojeg su Saša i Ivan opiturali, a Saša s kolegon izbrusija parket i napravio ormar i police kroz donaciju Lončara.
Sudaranja, guranja, smija. Dvi ure, koje ipak prolete. Još da je malo uključit mozak i popantit sve to. Na probu se oblači višeslojno. Nena je pravi primjer kako se kvalitetno višeslojno obuća. E koliko se samo puta tijekon probe obuče i svuče. Image Hosted by ImageShack.us
Vidi se pomak, mali. Željni plesova drugih krajeva rado smo prihvatili novi način rada. Tili smo radit nešto življe. Znamo da Dražanu baš i nije lako s nama i objašnjavanjem, al nabavit ćemo ploču za crtanje. Kreda ili po modernu flomaster? Ma nek bude kreda više je u etno stilu.

Na probe se više ne kasni – pohvalno! Nema žvakanja. Zagrijavanje nam je možda najjači dio. Sinoć je Milo Hrnić bio na repertoaru. Dok se Miljenko Image Hosted by ImageShack.us zagrijava negdje na pučini loveći lignje i slušajući Hrnića priko mobitela šta mu žena Ana (koja inače prodaje nože) pušta. Marina T. i Eti su rekle da bi mogle nam drugi put ubacit nešto aerobica u sve to. Amo probat i to.

Šta se tiće plesova za zagrijavanje meni je ipak najdraže Šokačko kad ga usitni 100 na sat.
Radili smo Ličko kolo s Ivanom – asistentom inače pleše za nas i za Brodosplit. Nećemo komentirat dalje! Novo Ličko kolo „Oćemo li Ličko kolo?“ A mi jedan u petak, jedan u subotu :“Oćemo !“

Ne moš virovat doveli smo ga do kraja. Dobro sad bucamo korake: „Unutra, umistu opa, unutra opa, ma te unutra-vanka đir. Puska, hm.. Đikac! Dino je sinoć napokon doša na svoje, pleše se nešto u njegovom stilu plesa izbacivanja nogu. Ima malih negodovanja od strane simpatizera stare koreografije Like koja je trajala koliko si tio. Moga si je nikad dovest do kraja. Ta koreografija bila je više nekako ležernija po malo u baletnom stilu. Zapravo neko free style nijemo kolo. Mislin da će Duje najviše žalit za tom verzijom.

O Tancu neću puno, samo ne znamo više di udaramo i šta ide iza čega. Marina je sve to lipo zapisala, izračunala, vjerojatno ćemo za par dana kad provjerimo jel to točno stavit i na blog.

Još jedna važna vijest da tu Liku ne radimo bezveze. Kupili smo ( MI ) i nove lipe nošnje. Naručili smo ih čoviće negdi ima sigurno prije 6 miseci i nikako da dođu. Znam, znam, triba vrimena za to sve otkat, ušit, ispeglat na crtu. Al sad smo lipi. Imamo prave, originalne nošnje. Jeeee!

Mislili smo u njima otplesat ples na Kačićevon trgu ovo lito kad smo imali svoj Megaspektakl no nisu bile gotove tada. Zato nam je naš dobri i dragi KUD Brodosplit još jednom uskočio i posudio nošnje. E FALA VAN! Al ne možeme posuđivat cili život. Triba imat svoje za ić na smotre. Kako te samo ogade ako si doša u falšoj nošnji.
Image Hosted by ImageShack.us
Manekeni Saša i Marina prvi su se obukli i uslikali. Ima još posla oko tih nošnji. Na te crvene đilete stavit ukrasne botune. Naručit nove muške kape i još 16 pari novih opanaka. Para, para, dajte nam para! Najžešće mi je kad me upitaju :“Jel vama za svaki ples triba druga nošnja?“ Ma ne triba, dragi naši vrsni poznavatelji folklora, doktori, magistri, visoko obrazovani, novinari i ostali službenici. Mi ćemo i Slavoniju i Baranju i Posavinu, Linđo, Korčulu, Split, Ivančice otplesat u našin Makarskin nošnjama. Sve ćemo unificirat. Alo di im je opća kultura? Prvo bi ih tribalo sve dat na jedan duužiii tečaj o folkloru i kulturnoj baštini. Najbolje je kad neko ide pametovat o folkloru al folklora nije ni vidio ni čuo pošteno a kamo li sudjelova u radu neke takve udruge i vidio kako se sve to radi. Koliko nam triba da se obučemo, počešljamo, upletemo kosu, našminkamo. Neće nas niko razvlačit ka žvake. Ne odričemo se đabe našeg slobodnog vrimena i ulažemo trud u ovo već četiri godine. Tribaju nam nošnje opet kažem alo. Al kao šta rekoh u prvom postu na takve „pametne“ izjave samo se smijemo. Štaš kad im se ne da objasnit.

Duje i Ilija stižu oko 15.12. tribat će i s njima proć brzi tečaj svega. Kad pogledaš sad te naše muške: Zoran, Dražen (Cici), Dino, Saša, Teo, Ivan pa stvarno su vridni. Postaju pravi plesači. Brže vataju nego ženske. Al stić ćemo ih. Hi, hi, hi…Image Hosted by ImageShack.us
Sanja je neki dan sila na nogu pa joj i dan danas nešto ne štima. Ivana K. nikako da ozdravi. Daj Ivana meda, limuna, čaja, pitaj u Vukovića u ljekarni nešto za grlo. Imaju i za cirkulaciju neki novi vrag. Ginkobiloba?!

Kad se sve zbroji još nije sve kako triba. Proć će vrimena do tog nekog savršenstva. Valjda će sve sist u noge do novog sada već MEGASPEKTAKULARNOG SPEKTAKLA, ljeto 2008. Do tada bit će sve vjerojatno naopako, ka šta mi znamo - na krivendac, s puno, puno smija.


Post je objavljen 27.11.2007. u 18:55 sati.