Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vezenje

Marketing

Već dugo nisam uspjela pisati. Svašta se je događalo. Na tečaju sam otkala svoj prvi uradak, koji mi se jako sviđa. Tkala sam platno i prstima pretkivala lik amora. Kada budem imala vremena, slikat ću i staviti na blog. Cijelo ovo vrijeme sam zauzeta s izložbom, tako da nemam vremena za ništa drugo. Moji dečki su polakirali tkalački stan i sada izgleda ko novi, a naročito mi se sin potrudio da mi pomogne. Još ga samo treba sastaviti i bit će spreman za rad. Moje ženske iz sekcije za izradu nošnji rade na veliko. Bit će puno novih radova i novih nošnji. Izložbi se svi veselimo jer nošnje u ovom broju i na orginalan starinski način nisu dugo rađene. Nastojimo sve napraviti kako je nekad rađeno, što nam kod same nošnje uspjeva 100%. Veći su nam problem lajbeki, jer jako teško pronalazimo materijale za njega. To je sukno koje mora biti tamno plavo, crveno i bijelo, zatim šujteš koji je nekad bio pamučni a danas postoje samo najlonski, pa gumbi koje je teško, gotovo nikako nabaviti, tako da je taj projekt jako težak. Ja ne želim stavljati materijale koji nisu vjerni originalu, pa je to veliki problem. Sve što radim mora biti originalno. Danas se rade neke divlje nošnje, od tiskanih materijala, što je svetogrđe.
Inače je problem s nošnjom , što ljudi koji nisu s njom odrasli i živjeli rade neke preinake ili oblače nošnju samo polovično.
Pozivam sve još jednom da dođu pogledati našu izložbu 2.12.2007 u 16 sati, da nam daju potporu u ovom važnom projektu jer ne želimo da se zaboravi ovaj star zanat izrade nošnji. Ujedno pozivam sve koji se bave bilo kakvim ručnim radom da nam se pridruže u radu. Zajedno će nam biti ljepše raditi, a ujedno i učimo jedni od drugih.

Post je objavljen 27.11.2007. u 08:25 sati.