Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4everlonely

Marketing

Niko Kranjčar

ojŁa ljudeki..kak ste kaj?ja sam tak-tak..nejdem denes v školu..nažalost..crycry
heh..tak bu mi dosadno doma...nono
neznam o čemu pisati..a nekaj moram delati..jer mi je dosadno..
učiti mi se neda..rolleyesrolleyes,pak bum pisala malo o cerekNiki Kranjčaru.cerek.znam da mi neki nebudu šteli komentirati na taj post...al nema veze..nemoraju..burninmad.
pa evo neke stvari o njemu...
Datum rođenja:13.08.1984.znači. LAV po horoskopu..sretan
MALO BIOGRAFIJE
DINAMO
Već sa 16 i pol godina prozivali su ga velikim talentom i budućnosti hrvatskog nogometa. Nerjetko je bio uspoređivan sa najvećim europskim igračima kao što je Zinedine Zidane.
Prvi službeni nastup za najdraži mu Dinamo Zagreb, zabilježio je 2001. sa 16 godina. 3 mjeseca prije svog 17 rođendana postigao je prvi službeni pogodak u prvenstvu. Sezona 2002./03. potvrdila je silni talent. U Dinamu je izbornik bio Miroslav Blažević, bivši izbornik hrvatske reprezentacije koji ga je postavio za kapetana kluba, čime je Niko sa 18 godina postao najmlađi kapetan u povijesti tog kluba. Te je sezone zabilježio sjajne rezultate, sa Dinamom osvojio prvenstvo, te bio proglašen najboljim igračem lige.
Nakon toga javnost ga je konstantno uvrštavala u reprezentaciju i tražila od tadašnjeg izbornika Otte Barića da Niko igra sa najboljim hrvatskim nogometašima. Izbornik Barić ga je pozvao u A reprezentaciju za prijateljsku utakmicu sa Njemačkom 18. veljače 2004. u Splitu, ali zbog ozljede Niko nije mogao debitirati u nacionalnom dresu. Njegov konačan debi u Hrvatskoj reprezentaciji dogodio se 18. kolovoza 2004. u Varaždinu u prijateljskoj utakmici protiv Izraela (1:0 za Hrvatsku). To je ujedno bio i debi negovog oca Zlatka kao novog izbornika Hrvatske. Velike komplimente dobivao je od raznih proslavljenih trenera, kao npr. Tomislava Ivića koji je tvrdio da Niko ima sjajan osjećaj za loptu i odličan pregled igre.
U sezoni 2004./05. zajedno je sa svojim klubom bio u velikoj krizi. Igrali su najlošiju sezonu u povijesti kluba. Niko je igrao ispod prosjeka za što su, po njegovom ocu, odgovorni treneri. No, da nije baš tako tvrdio je Ivić koji je krivca vidio i u Zlatku Kranjčaru, tvrdeći da bi kod njega Niko bio puno bolji. Kranjčara su tada, kao 20-godišnjaka selili u najelitnije nogometne klubove kao AC Milan i Juventus. Njegova je želja bila i ostala Barcelona. Ipak, službene ponude sa zapada nije bilo. Jedina prava ponuda bila je ona moskovskog CSKA, ali ju je Kranjčar odbio jer nije imao namjeru otići na istok.

HAJDUK

Početkom 2005. godine zbog loših rezultata kluba, Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić kaznio je igrače smanjenjem plaća, što Kranjčar nije prihvatio tvrdivši da nisu samo igrači krivi za loše rezultate. Nakon toga stavljen je na transfer listu te je njegov odlazak bio siguran. Vuklo ga se od Milana, Valencije, Portsmoutha do Dinama Kijev i svih moskovskih klubova. Na kraju je završio u najvećem rivalu Dinama, splitskom Hajduku. Taj je transfer popraćen ogromnim medijskim zanimanjem, te je bio najveća sportska vijest godine.
Iako je bio igrač, a ostao navijač najvećeg rivala, u Splitu je dočekan kao nitko prije njega. Navijači Dinama to nikako nisu prihvatili, pamte se plave svijeće pred domom njegovih roditelja ( kao simbol umrle časti ), praščić u hajdukovu dresu ( aludirajući na njegovu kilažu ), zviždanje i gađanje bilo čim za vrijeme derbija.
U Hajduku se isprva nije baš privikao, no onda igrao od solidnog do vrlo dobrog, no, zajedno sa klubom je sezone 2005./06. pao u ispodprosječnost. Za vrijeme zimskog prijelaznog roka špekulacije su postojale da će potpisati ugovor sa francuskim Lyonom. Kružile su priče da je avionom otputovao u Lyon, ali odustao nakom što se za to saznalo. Svejedno, ostao je u Hajduku do kraja sezone i utopio se u sivilo momčadi koja je kasnije jedva završila na petom mjestu. Dinamu se nije uspio osvetiti pogotkom u derbiju.
Usprkos nabrojavanju barem 15 sigurnih novih klubova i potvrđivanju dogovora oko prelaska u španjolsku Celtu sa strane kupca, Kranjčar mlađi i dalje je bio u Hajduku. Otac mu je zbog neuspjeha na SP-u ostao bez posla, a u debiju Slavena Bilića krenuo je s klupe. Zbog nesnošljivog medijskog naklapanja oko toliko očekivanog transfera, pa neuspjeha u Njemačkoj i otkaza ocu, Niko je odbio do daljnjega davati bilo kakve izjave. Bez pritiska sa strane medija počeo se koncentrirati na ono što mu ide najbolje i pokazao najbolje rezultate. Dolaskom Zorana Vulića na mjesto trenera splitskog kluba, preselio se sa mjesta playmakera u veznog igrača, te već u prve 3 utakmice zabilježio 2 gola i 3 asistencije, dok je u reprezentaciji ( također igra bliže sredini terena ) počeo sa boljim igrama. Od Hajduka se ipak oprostio na Kantridi postigavši pogodak u pobjedi nad Rijekom, 1:0. Zorana Vulića kasnije je proglasio najboljim trenerom s kojim je ikada radio.
Njegov transfer iz Hajduka u Portsmouth, po cijeni transfea, najveći hajdukov inozemni transfer ikada, iako splitski klub nije dobio sve novce koje je Portsmouth dao za Niku ( doveden iz Dinama pomoću privatnih ulagača ).


U međuvremenu je u reprezentaciji pod vodstvom oca, izbornika Zlatka Kranjčara imao i dobrih i loših igara te je njegovo uvrštavanje u najboljih 11 države podijelilo mišljenja. Puno je bilo onih koji su to smatrali nepotizmom, ali je tako ostalo kroz čitave kvalifikacije i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U tom razdoblju postigao je pogodak Brazilu u Splitu, te Malti na Valetti, a obje su utakmice završile 1:1. Igre mu se nisu bitno poboljšale, te je i dalje trpio napade, podijelio mišljenja raznih istaknutih nogometnih stručnjaka, ali i uvelike mišljenja javnosti. Nastupio je jednu utakmicu i za mladu U-21 reprezentaciju protiv Srbije i Crne Gore, u Velikoj Gorici nebi li se uspio nadoknaditi 1:3 poraz iz Beograda, ali nije uspio pomoći. U Njemačkoj je na svjetskoj smotri igrao promjenjivo.


PORTSMOUTH

31. kolovoza 2006., par sati prije kraja prijelaznog roka, potpisao je četverogodišnji ugovor s engleskim premierligašem Portsmouthom. Debitirao je u momčadi u FA kupu protiv Mansfielda (2:1), te do 63. minute kad je zamijenjen ubilježio asistenciju i žuti karton. Debi u Premiershipu zabilježio je 1. listopada 2006. protiv Tottenhama, i to baš na dan kad su se u HNL-u sučelila njegova dva bivša kluba. Prvih mjeseci nije se uspio nametnuti u prvu momčad, zbog težeg privikavanja na engleski stil nogometa, te se javilo zanimanje francuskih PSG-a i Rennesa. S obzirom da ga je Harry Redknapp slabo uvodio u igru njegov odlazak iz Engleske neko je vrijeme bio aktualan, no, iako je imao 2 konkretne ponude, Portsmouth ih je odbio i Niki povećao primanja. Ulaskom u sezonu 2007./08. postao je standardan i nezamijenjiv prvotimac "Pompeya", držeći svoju momčad pri vrhu ljestvice.

Malo o njegovome golu za Portsmouththumbupthumbup
Niko Kranjčar opet zabio!
"Ove lopte su jako dobre za izvođenje slobodnih udaraca, daju se zarotirati. Jednostavno sam naciljao, opalio i ušla je, bio je to najljepši slobodnjak u mojoj karijeri", izjavio je Niko Kranjčar na službenoj stranici Portsmoutha nakon što je u 2:0 pobjedi nad Birminghamom proglašen najboljim igračem i počašćen tekstom čiji naslov puno govori – "Niko opet zabio".
Uz mnoštvo lijepih poteza i standardno dobru igru, Niko je u 82. minuti natjerao čak i domaće navijače da mu zaplješću. U srijedu je bombom s 35 metara srušio engleske snove o EURO-u, a samo četiri dana kasnije zabio najljepši gol 14. kola Premierlige.
Nikada nisam izvodio puno slobodnjaka. Dok sam igrao u Hrvatskoj bilo je puno dobrih izvođača, pa sam prepuštao to njima. I u Portsmouthu ima izvrsnih izvođača, kao što su Matty Taylor i John Utaka, ali prekršaj je bio dosta slijeva, što je idealna pozicija za mene", rekao je Niko.
Osim dobro odrađenog posla, Nikino remek-djelo iz 82. minute je riješilo utakmicu.
Vodili smo 1:0 golom Muntarija, ali smo u drugom poluvremenu dozvolili Birminghamu da se razmaše i preuzme inicijativu. Ipak, pokazali smo još jednom da smo momčad koja pobjeđuje čak i kad ne igra najbolje. Ovo su velika tri boda, imamo izvrsnu pobjedničku seriju", spomenuo je Niko niz od devet utakmica bez poraza koji zasad Mornare vodi u borbu za Ligu prvaka sljedeće sezone.
Otkrio je i Englezima i zašto je Hrvatska toliko grizla na Wembleyju.
Bio je ovo veliki tjedan. Pobjedom na Wembleyju smo željeli dokazati da smo velika momčad i mislim da smo u tome i uspjeli."




evo..to bi bilo sve o njemu...mislim neje sve..al nemam volje za pisati već..

i znam da vam nebude volja sve to čitati..never mind..smijehsmijeh
znate koga sve pozdravljam...i nejte se srditi kaj sam vas ne pozdravila..tj.,.kaj sam ne napisala vaše ime tu...
ajd..uživajte...i komentirajte..pa-paa

wavewavewavewavewavewavewavewavewavewaveyeswave

Post je objavljen 26.11.2007. u 10:37 sati.