Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vaseljena

Marketing

Too much snova

3.3.2007. 15:01

Image and video hosting by TinyPic

1. Tog davnog trećeg ožujka dvijetisuće i sedme godine, točno minutu poslije petnaest, prije više od osam mjeseci dakle, kazao sam da će HDZ ostati na vlasti. Usput budi kazano, to sam predviđanje vrlo jasno obrazložio.
2. No ne samo da sam kazao da će HDZ pobijediti na izborima 2007., i ne samo da sam dao valjane argumente za tu tvrdnju, nego sam kao ključ nove koalicione Vlade dalekovidno imenovao HSLS i HSS! To se zove overlook!


Pročitajmo još jednom te, sada već kultne i legendarne, a tada proročke tri rečenice; čitajmo ih lento, polako, osjećajući (gorak) okus svake riječi:

Dakle, ja tvrdim, a dao sam i razloge (u ovakvoj se konstelaciji političkih odnosa i snaga u Hrvatskoj najlakše 'radi', i u hrvatkom političkom undergroundu, ali i na relaciji Svijet - Hrvatska) da će HDZ ostati na vlasti!
Sve je ostalo sekundarno: hoće li uz HSLS novi koalicioni partner biti HSS (to je zapravo lako moguće, jer HSS-ovci su željni vlasti, a Friščić je, iz razloga koje ovdje neću spominjati, na svaki način podatan za dogovore!), ili će to biti netko drugi, sasvim je nevažno. Vidjet ćete da će na vlasti ostati HDZ.


A sada pogledajmo što danas o ishodu izbora piše "Jutarnji list":

HDZ-u više mandata, SDP se nada koaliciji

Image and video hosting by TinyPic

HDZ je bez dijaspore osvojio 59 mandata, dva više od SDP-a, i Sanader očekuje mandat. Dijaspora mu vjerojatno nosi još šest zastupnika. No, i Milanović počinje s pregovorima za sastav nove vlade. Presudna je podrška osam zastupnika koalicije HSS-HSLS.

Sad sorry, idemo s drmačom...igrajte, dečki, če nebute dobre svirali mam vam inštrumente v trešče dam! Ajmo, Ruda, idemo dečki, igraj...



* * *

Image and video hosting by TinyPic

Molio bih da moju causu u Vatikanu pokrenete neodložno i gorljivo: Santo Subito, prego, mada ono što se vama nadaje kao autentičan dokaz moje svetosti - te profetske vizije, primjerice - nije drugo doli suri racionalitet, jasno, jednog višeg, ljudima nedohvatnog reda, ali - ta vjerujte mi na riječ jednom za svagda - jedino i samo suhi rezon: tako, kad bolje razmislite, mora biti.

I zato ste vi tako i izabrali, vođeni logikom koje, čini se, niste ni svjesni; kao mjesečari, primjerice.

Ne brinite: zato sam ja ovdje, da vam tumačim snove.
Jedino je pitanje: Mislite li da će vam se svidjeti to što oni znače?

Na kraju, za sve vas jedna lepa pesma, poklon brackog naroda Srbije Hrvatskoj.
Idemo sad svi zajedno, ruke gore...dobro veče, Hrvacka, je l' se dobro zabavljamo?



Post je objavljen 26.11.2007. u 02:53 sati.