Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euroliga2

Marketing

Euroliga

Treći nastup Cibone u ovogodišnjoj Euroligi pokazao je kako izgleda košarkaška utakmica kada, osim deset igrača, glavne uloge uzmu trojica sudaca. Grčki Aris je pobjedom 77:73 došao do treće pobjede u tri kola, dok Cibona čeka susret s Milanom na omjeru 1-2.
U posljednje dvije minute španjolski dvojac (Perez Perez i Martin), upotpunjen ruskim djeliteljem pravde Mihajlovim, dosudio je vrlo upitnu "nošenu" loptu Mulaomeroviću. Propustili su suci vidjeti i kako je Aris sljedeći koš postigao nakon istjeka vremena, da bi bodove usmjerili prema ostanku u Solunu dosuđenom nesportskom pogreškom Hoskina.
Priča iz Arisove dvorane kaže kako je sudačka trojka i pogledala spornu situaciju postizanja koša nakon istjeka vremena i priznala pogrešku.
"Cibona je nakon susreta podnijela žalbu te se očekuje sljedeći korak zagrebačke momčadi", potvrđeno je za Vecernji.hr iz sjedišta Eurolige u Barceloni.
Sljedeći korak, po pravilima najjačeg europskog natjecanja, bio bi slanje pisma čelnih ljudi Cibone s detaljnim opisom sporne situacije. Loptica se zatim prebacuje na komisiju Eurolige, koja traži izvještaj sudaca i delegata te zaključuje cijelu priču svojom odlukom.
Kako se zagrebačka delegacija vraća iz Grčke tek u četvrtak oko pola devet, vukovi će mogući nastavak žalbe pisati tek u petak. Doznajemo kako će hrvatski prvak vrlo vjerojatno poslati potrebno pismo, ali i kako ne očekuje previše (čitaj: poništenje utakmice).
Bit će zanimljivo vidjeti kako će se završiti priča u kojoj je Cibona dobrim dijelom bila žrtva tipične "grčke domaćice". Međutim, momčad, na čelu s trenerom Vrankovićem, u potpunosti bi se trebala orijentirati na nadolazeća iskušenja koja donose Partizan (nedjelja, 17:30), odnosno AJ Milano (srijeda, 14.11.).
Prvi čovjek na klupi Cibone treba ponuditi i odgovore na pitanja poput: Zašto prva napadačka opcija, Larry Ayuso, igra tek 29 minuta, a u završnici ulazi tek u 39. minuti, dok u drugom poluvremenu praktički nije bio prva opcija u napadačkom dijelu?
Zašto se Damir Mulaomerović, veteran, koji je u Solunu slavio tri puta, troši sve do završnice susreta, a tada ulazi Tre Kelley, neiskusan razigravač, što je direktno utjecalo na nemogućnost da Cibona izjednači u posljednjih 27 sekundi?
Međutim, Solun je pokazao i dosta pozitivnih stvari. Kelley je definitivno učvrstio poziciju prvog razigravača, Cibona ove sezone zna odigrati i vrlo dobru obranu, a igrači s klupe mogu nastaviti dobar početak startne petorke.
Četvrti europski nastup dovodi u Zagreb milanske šminkere. Druga pobjeda vukova u Draženovu domu jedino je pozitivno, ali i realno rješenje tog susreta. A zagrijavanje dovodi Partizan. Izgubljeno polufinale NLB lige još peče...

Post je objavljen 25.11.2007. u 18:42 sati.