Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijaaaa

Marketing

KRIST KRALJ

evo jedan dio teksta s KNI:

''....
Jer mnogi, a možda često i ja, prolaze pored Isusa ne prepoznajući u njemu Kralja, baš kao što su ga vojnici i jedan od razbojnika iz današnjega Evanđelja ismijali jer na njemu nije bilo izvanjske raskoši, zlata i sjaja. Drugi pak razbojnik, unatoč tomu što Isus na prvi pogled ne ispunjava očekivanja o tome kakav bi kralj trebao biti, prepoznaje u njemu svoga Kralja.
Nije se zaustavio na onome nebitnome, na izvanjskim znakovima vlasti i moći.
Prepoznao je u Isusa kao dobroga kralja po ovome: Isus polaže svoj život za one čiji je Kralj. On ne vlada iz sigurnoga položaja u kojemu se neće izložiti opasnosti, niti traži od svojih podanika ništa što nije spreman i sam prvi učiniti.

I tome se trenutku događa nešto neobično, nešto što židovski starješine nisu bili u stanju predvidjeti. Kad je kralj ubijen, vojska se nije razbježala, kraljevstvo nije palo u ruke neprijatelju. Udarili su po pastiru, ali stado se nije raspršilo.
Još jednom Isus dokazuje da ljudska mudrost nije isto što i Božja mudrost.
Image Hosted by ImageShack.us
A upravo Božja mudrost potrebna mi je da izaberem kralja kojemu ću služiti. Jer u čovjekovo srce usađena je potreba za Pastirom, Kraljem i Gospodarem. U nedostatku onoga Pravoga, kojemu je stvoren da služi, čovjek nalazi zamjenu.
Pa tako priseže na vjernost i stavlja se u službu lažnim kraljevima, onima koji za njega neće nikada položiti svoj život i koji nemaju vlast da mu kažu: "danas ćeš biti sa mnom u raju!"

Zato danas želim, poput Ignacija Loyolskog, svoj život staviti u službu Kristu Kralju koji me poziva:
"Tko hoće poći sa mnom, mora se sa mnom truditi pa da me, kao što me je pratio u naporu, tako slijedi i u slavi" (DV 95).
Kriste Kralju, želim poći s tobom, želim se s tobom truditi i pratiti te u naporu da te uzmognem jednoga dana slijediti i u slavi. Zahvaljujem ti što me pozivaš i što mi u srce stavljaš milost da ti se odazovem, a ovu odluku koju danas donosim polažem u tvoje svete ruke da je ispunim čitavim svojim životom.
Slava Ocu...

gloriaDei''


Post je objavljen 25.11.2007. u 14:45 sati.