Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitneribe

Marketing

Zadnje predizborne aktivnosti

SDP o gradnji bolnice: Tko može stati na kraj samovolji i rasipanju novca poreznih obveznika?
VIROVITICA – SDP je danas medijima poslalo priopćenje o problematici gradnje nove bolnice: Budući se u medijima u više navrata provlače neistinite i iskrivljene informacije o zaustavljenom projektu izgradnje nove bolnice u Virovitici, isključivo zbog političkih razloga, SDP drži potrebnim još jedanput javnost upoznati sa pravom istinom i «igricama» koje čini HDZ-ova vlast.
Podsjetimo, krajem 2003. potpisan je sporazum tadašnje koalicijske Vlade sa Županijom o modelu financiranja izgradnje bolnice s udjelom države u iznosu od 85% sredstava. Sredinom 2005. izrađen je idejni projekt kojeg lokalne vlasti proglašavaju megalomanskim.
Taj isti projekt dobio je suglasnost Ministarstva zdravstva u 7. mjesecu ove godine. Ali, lokalni čelnici ne žele novac od države, nego inzistiraju na poništenju suglasnosti. Dopisom od 29. kolovoza upućenom Ministarstvu „moli se Naslov da preispita svoj akt u pravcu da se ista suglasnost ne izda“. Izdana suglasnost se, hitno poništava, za samo jedan dan stiže poništenje ranije suglasnosti. Ovo je nezapamćen i nigdje u povijesti zabilježen potez lokalnih vlasti da za dobivenu suglasnost traže njeno ukidanje.
Ako se smatralo da su sadržaji predimenzionirani, to se moglo korigirati u slijedećoj fazi izrade projektne dokumentacije što bi bilo mnogo jeftinije nego ponovno krenuti od početka.
Na kraju postavlja se pitanje tko ima pravo na ovaj način postupati i rasipati novac poreznih obveznika i tko može stati na kraj toj samovolji? Odgovor je jednostavan: GRAĐANI VIROVITICE I VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE KOJI ĆE 25. STUDENOG SMIJENITI AKTUALNU NEUČINKOVITU SANADEROVU VLAST TE OMOGUĆITI PROVOĐENJE OVOG I DRUGIH PROJEKATA.
izvor:Virovitica net

Ne dopustite SDP-u da proglasi stečaj hrvatske države

Hrvatska stranka prava večeras je u Kazalištu Virovitica predstavila stranački program i kandidate za IV. Izbornu jedinicu. HSP se u proteklih 17 godina nije ogriješio o svoj narod niti ga je u bilo kojem trenutku izdao. - Mi smo kao stranka imali uspona i padova, no nismo nikad iznevjerili temeljna načela, svjetonazor i vjerodostojnost, a to je ono što ostale vodeće stranke u Hrvatskoj nemaju, poručio je Đapić simpatizerima i članovima stranke.Ovih dana brojne stranke pohode županiju i predstavljaju svoje programe i obećanja. Pozivam građane da ne nasjedaju pričama o promjeni u društvu koje obećava SDP-a. Upravo je ta stranka dobila povjerenje građana Požegeške županije, a nedugo zatim željeli su proglasiti stečaj. Ne dopustite SDP-u da dođe na vlas i proglasi stečaj u hrvatskoj državi, rekao je Zvonimir Šimić predsjednik županijskog HSP-a. U zabavnom programu HSP-ovog predizbornog skupa nastupio je splitski pjevač Giuliano.
izvor:Virovitica online

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u Virovitici najavio drugu uzastopnu pobjedu

Ovdje iz Virovitice najavljujem Hrvatskoj još jednu pobjedu HDZ-a jer je to najveća i najbolja politička stranka u Hrvatskoj, koja na ove izbore izlazi ponosna čela, stranka koja je ostvarila više nego što smo jamčili 2003. godine – rekao je Ivo Sanader u obraćanju građanima s virovitičkog Trga fra. Bonifacija Gerbera na kojemu je HDZ održao predstavljanje kandidata za IV. Izbornu jedinicu. Kada su u pitanju rezultati anketa koje ovih dana objavljuju hrvatski mediji, Sanader je rekao kako su najbolje ankete upravo skupovi. «Ovoliko ljudi na jednom mjestu u Virovitici ne bi okupile ni sve stranke u Hrvatskoj kao što je HDZ danas skupio»
Prema rezultatima anketa koje je ovih dana proveo jedan hrvatski tjednih, HDZ je u prednosti za 4,5% nad SDP-om, a prema Sanaderovom mišljenju ta razlika će u nedjelju biti puno veća i to bez 11. Izborne jedinice. Što se tiče duga umirovljenicima dr. Sanader je naglasio kako je HDZ umirovljenicima vratio dug, a četvrta rada stiže upravo ovih dana. Predsjednik HDZ-a je biračima još jednom poručio da će u nedjelju birati između HDZ-ove jasno definirane politike i SDP-ovih praznih fraza i njihovog 'programa' kojeg skrivaju 'kao zmija noge'. Stoga ga je HDZ stavio na svoju internetsku stranicu, jer tko god ga pročita, taj će glasati za HDZ. Sanader je podsjetio Virovitičane kako je u protekle četiri godine HDZ-ove vlasti otvoreno 129.000 novih radnih mjesta, te da je izgrađeno 435 kilometara autocesta, dvostruko više nego za prethodne koalicijske vlasti. "Župan varaždinske županije, Radimir Čačić, Hrvatskom se vozi u kombiju na kojem je nacrtana autocesta Zagreb-Split. Ako im je to jedini adut, onda ne trebaju nabrajati dalje, jer smo mi napravili dvaput više, dvostruko smo bolji i zaslužili smo ovdje duplo više glasova od njih", rekao je dr. Sanader koji je obećao završetak podravsko-bilogorskog ipsilona sve do Virovitice.
Predstavljanju u Virovitici nazočili su svi HDZ-ovi kandidati za IV. Izbornu jedinicu osim Miroslava Škore.
izvor:4HDZ

Post je objavljen 22.11.2007. u 19:15 sati.