Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boct

Marketing

Becka skola...

Jeste li culi ikada za izraz "Becka skola"....ja milijun puta yes
I to uvijek u nekom uzvisenom kontekstu...kao ono: "Jaooooo kako je kulturnaa...ma to ti je Becka skola!"
Jeste...kako da nije rolleyes
E sad cu ja vama objasniti razliku izmedju Becke i Balkanske skole....slusajte ovamofino
Gledam jucer na tv...dogodilo se u Becu...roditelje prijavili susjedi zavodu za brigu o djecí (valjda sam dobro prevela naziv) jer dva psa svaki dan nose stubistem gore na peti kat, a djevojcicu od dvije i pol godine teraju da ide sama...i jos vicu na nju...
Dakle to je prvi primjer Becke skole,bas na Beclijama....pse treba nositi, a djecu tko shisha...
Kad pas samo mahne repom da bi izasao napolje, bilo to 12 sati u noci, 3 sata ujutro il 22 sata navece, odmah se obuvaju cipele i izlazi se napolje...Boze moj, sta je tu cudno tako se mora...
E al ako dijete zaplace u 22 sata navece, kolutaju ocima u stilu "Sta koji klinac ne spavas jos?" ili ako mu se omakne oko 3 ujutro da zaplace...to je vec tragedija, onda moze svasta da dozivi.
I to vam je dio Becke skole.....za psa sve...on je tako bespomocan, jadan, a dijete moze i samo (pogotovo ako ima 2 mjeseca, bokca ti pa vec moze i do kuhinje otici i samo si umutiti mlijeko)....da..da!
I sad ce netko misliti: "Vidi ove...mrzi pse" ...uopce nije istina, jako volim pse, cak i sama sam imala dva....oni su najvjerniji covjekovi prijatelji, al ova Becka skola mi se ne svidja i to ti je.
E onda da predjemo za stol....mame nas uce da se za stolom sjedi lijepo, uspravno, mirno, ruke su u krilu, ne srce se, ne cmokce se....to po balkanski.
E a Becka skola je malo drugacija....i oni sjede mirno, lijepo za stolom, ne srcu, ne cmokcu...al prde...prde koliko mogu i kad mogu...i to je ok...sasvim je ok jesti dok ti smrad susjedovog prdeza hara nosnicama....to je Becka skola.
Ok je recimo kad ti prijatelji dolaze na obrok, u kuhinji da im serviras jelo na tanjure i to se zna...100g mesa po osobi, malo zelenisa i svi siti i zadovoljni...po Beckoj skoli.
Balkanska skola kaze, kad ti dolaze prijatelji na jelo ispeci prase, jagnje, jare...napravi bar 10 kg krompira kao prilog, salate se i ne broje, to je ionako samo zelenis, to se vuce u vrecama....
I onda tom jednom koji je balkanske skole dodje u goste jedan koji je Becke skole i toliko se najede, minimum pola praseta je njegovo, napije, da ili zavrsi na ispumpavanju ili naredna tri dana povraca....ima osjecaj da nije prdnuo koji put dok je jeo, eksplodirao bi (a sjetite se, kod njega mu je bilo dosta 100 g mesa yes)
Dalje...becka skola vam nalaze da ne gasite chikove nogom po ulici...to je tako fuj, tako balkanski, jadno...seljacki....al ako se napijete, legnete na ulicu i ispovracate se bas sebi u krilo, to je sasvim ok....to je Becka skola i naravno da je ok.
Djeca Beclija, skolovana Beckom skolom ne igraju smrtonosne igrice ko nasi balkanci, oni cak i nemaju kuci playstatione, Nintende i stale idijotarije sta imaju djeca balkanske skole....al zato oni po ulici maltretiraju nasu djecu, nazivaju ih kojekakvim pogrdnim imenima, hoce da im utuve u glave da to sto su stranci je najveca ljaga koju uopce mogu na sebi imati.
Imala bi jos milijon primjera da navedem, al bojim se da ne pukne server od preopterecenja, a i kratka sam s vremenom nesto smijeh
Uglavnom mislim se ja....nije ni Becka skola sto je nekad bila....il su im ucenici jako popustili (popushili) u ucenju ???? wink


Post je objavljen 22.11.2007. u 10:57 sati.