Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/dustwarrior

Marketing

Viking je na putu

Danas sam se probudio sav u boli. Svi su me zglobovi opet boljeli. Mrzim to. Jedva sam se dogegao do radnog stola i na brzinu progutao Voltaren Retard. Sat vremena kasnije još uvijek sam trpio. Počelo mi se povraćati.
Kada sam takav, teško mi je sjediti i koncentrirati se na posao. Sva sreća da mi je današnji dan bio lagan, do sada, tko zna što će još doći. Najradije bi se sjeona pod, kraj pećice i sat vremena istezao, savijao i lomio s ciljem da me sve prestane boljeti. Na žalost često to ne stignem ili ne mogu napraviti pa sam cijeli dan čangrizav i nervozan jer sve što osjećam moram gurati u sebe, duboko, i koncentrirati se na druge, važnije stvari.
Kava mi je pomogla, sa dobrom dozom coca-cole. Crvena kaže da je to zbog kofeina, možda ima pravo. Uvijek sam volio puno piti kavu.
Crvena je sada vani, na snijegu i ledu. Bila je danas kod doktora koji joj je ponudio inducirani porođaj. Klinac je na putu. Spustio se dolje, i sada očekujemo kada će trudovi započeti. Kažu svaki dan, ali može i prije ako ga se Crvena želi što prije riješiti. Moja draga to ne želi. Sretan sam zbog toga, toliko smo zajedno prošli (ona više nego ja) da se taj mali razvije prirodno i zdravo da bi bilo bez veze da ga šutnemo kemikalijama par dana prije cilja. Volim ju. Usrećila me je sa tim pozivom.
Poslije podne ćemo još jednom ponoviti postupak za rađanja, postupak dolaska u bolnicu po nju i dijete, slaganje krevetića, košarice. To ću sve morati ja napraviti, i morati ću sve to dobro. Ne smijem biti trapav kod toga, niti površan kao što sam inače.
Bože. Malo stvorenje koje će ličiti na mene, koje ima mene u sebi će doći u moju kuću i spavat će u istoj sobi sa mnom. Sve što on ima dolazi od mene i od Crvene. Nadam se da je pokupio puno dobrih stvari od nas dvoje. Zbilja se nadam. Tome se vjerojatno nadaju svi roditelji. Moram voljeti tog malog. Zaštiti njega i Crvenu od cijelog svijeta. Nadam se da ću imati dovoljno snage to učiniti. Ponekad se uhvatim kako razmišljam o svemu što ću ga učiti, o stvarima koje znam o svijetu. Kako mu prenosim svoje znanje. Nadam se da će ga zanimati ono što znam. Ako, morati ću naučiti ono što ga zanima. Uvijek je dobro znati više. Za njega, za mojeg malog Vikinga.

Post je objavljen 21.11.2007. u 13:08 sati.