Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/bocicenade

Marketing

Uputstva za izradu jednostavne bočice nade


1. Pripremite glatku povrsinu, skalpel, Fimo i bočicu. Bočicu očistite od svih ostataka papira i ljepila i dobro je posušite i pobrišite (ozbiljno shvatite ovo posušite, jer ukoliko u bočici zaostane vode, može vam se desiti da čepovi izlete tokom pečenja.)
Odredite koje boje Fima zelite koristiti i dobro ga izmjesite. Pripazite da vam ruke budu čiste i suhe (ovo je pogotovo važno kod svijetlih nijansi fima).2. Fimo razvaljajte u plahtice. Možete koristiti valjak (u nedostatku plastičnog, možete koristiti i bilo koji slični predmet npr. praznu bočicu deodoranta u spreju ili slično) ili pasta mašinu. Debljina plahtice kojom ćete omotati bočicu neka bude otprilike 2 mm i manje. U ovom slučaju to je pozicija 5 na pasta mašini. Prvo miješajte svjetlije boje, zatim tamnije.. Nakon koristenja tamnijih ili intezivnih nijansi, dobro očistite valjak.
(Napomena: ukoliko pasta mašinu koristite za Fimo, ne smijete ju više koristiti za pripremanje hrane!)3. Omotajte bočicu fimom. Preporuka je da se sam vrh bočice ostavi slobodan, da se čep ne bi zalijepio za bočicu.
Fimo dobro zagladite, koristite gladak nož ili sličan alat za ispravljanje nepravilnosti. Ako ne želite otiske prstiju na bočici, koristite rukavice ili ruke naprašite baby puderom. Ako primijetite da su ispod Fima zarobljeni mjehurići zraka, probušite ih iglicom i pažljivo zagladite rupicu. Ne zaboravite pokriti i dno :D4. Od ostalog razvaljanog fima možete izrezati kružiće ili neke druge oblike.
Dajte mašti na volju.
Možete koristiti kalupiće za kolačiće, skalpel ili čepove kemijske olovke, kao u ovom slučaju.5. Kružiće priljepite na bočicu u željenom obliku.6. Ne zaboravite na čep. Od ostatka neupotrebljenog fima napravite kuglicu, utisnite je u bočicu i ne odvajajte. Zagladite nepravilnosti i ukrasite po želji.7. Ptičja perspektiva - bočica je gotova!Bocice se peku na 130 °C /30 minuta (ako radite sa transparentnim fimom pecite na 120°C/20 minuta)...
Poslije pečenja, po želji se može bočica još izbrusiti, ispolirati i prelakirati.

Ako su vam potrebna dodatna uputstva, slobodno nas kontaktirajte na mail.


Sretno!


Post je objavljen 23.11.2007. u 20:51 sati.