Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tempet

Marketing

Čakovec!!!

Metković nas vinuo u daljine na Državnu smotru folklora koreografiranih plesova u Čakovcu. Tu je već bilo više posla. Pozovu te u društvo dvanaest ponajboljih ansambala Hrvatske. Opet neki Tempet među njima. Već san bila luda misec dana prije. Vidi ko može ić, sredimo nošnje, rezerviraj bus – ej, Brodosplit će se vozat s nama u busu, bit će ka na ekskurziji.
Ivan će opet plesat na dva kraja za dva društva.

Triba otplesat Starogradske Makarske plesove i još nešto. A šta, a šta a šta… Ide Ražanac! E koliko su ženske to vježbale. Skoro svaki dan. Neke su i smršavile, iako nisu tribale. Stupči, žulji, vuci kolo na sridu. Sanjale smo to ako smo opće uspile zaspat navečer nakon probi. Mogu zamislit kako je bilo Ivani našoj kolovođici. Al kad je ovo lito dobila tu ulogu imala sam povjerenja da će je super odradit.

Ekipa Tempeta došla je na vrime bus je krenio … Svi su bili na broju.uključujući naš novoosnovani band (Stela, Vlasta, Nikolina, Edi, Zelić i Martin plus Fiste i Veža) . Tribalo je skupit još ekipe za pun bus. Naravno koga ćemo mi skupit nego već spomenuti KUD Brodosplit. Fotografa komada dva! Ana Br. i Fiste! Slika će bit ko u priči.
Image Hosted by ImageShack.us


Valja napomenit da smo u izvidnicu dan ranije poslali dio ansambla Tempet, članova 4 ( Marina, Duje, Ilija i Tomo) Image Hosted by ImageShack.us u izvidnicu pozornice. A slušaj nikad ne znaš koju dasku neki mogu popustit pa da nam se upropasti nastup. Tijekom vožnje stalno smo dobivali detaljne upute s terena. Malo su zvali Sašu, malo Željku, pa kad se ne bi Željka javila onda Sašu… U roku dva sata njihovog boravka u Čakovcu uspili su se upoznat sa svim stanovnicima i završit na Internet stranici kafića, kao „ekipa iz Makarske“, u kojem su proveli noć pozivajući ljude na smotru jer tamo niko nije znao šta se sutra događa.

U Čakovec smo došli u ranim jutarnjim satima. Nije se baš spavalo u busu. Više se bavilo prehrambenim navikama. Teo je ponudio svima sve šta je ponio. Mislim da mu do Čakovca nije ostalo ništa.Image Hosted by ImageShack.us Možda sendvič za doručak. E u Vukovića je bilo i pohanih šnicela. Dobro, stigli bi i prije al smo tražili hotel Park. Ma stigli bi još prije da je Saša bio vođa puta ka u Vinkovcima. Po ekipe je otišlo spavat ostatak, čitaj ženske, u shopping. E Ana V. se lipo obukla.

Vrime je proletilo i već generalna proba. Ide Ražanac prvi dan a nama to drugi put da ga izvodimo u životu! Oćemo opet o tremi? A tek je bila generalna. Najvažnije je bilo držat kolo na sredini pozornice, uvik nam je bižalo u desno. Nervoze prid nastup.Image Hosted by ImageShack.us Predsjednica Marina je s nama. Opet je doletila sa svojin auton. Na žalost Eti koja je vježbala s nama nije mogla ić radi nekog pira.

I eto nas, vidi kako lipe i krasne. Koje košulje, ja iman najnoviji model zepica! Kako Marini lipo stoji ona crvena košulja, voli ona crveno. Ladno za poludit, baš smo skontali da modra bluza i ne grije nešto. Još taj mimohod i čekaj opet a šta…red!Image Hosted by ImageShack.us
Najavili su nas, ulazimo, ne znan kako je njima al ja meni će srce iskočit. Ko će sad još započet pivat. Publika? Ma ne vidin je od reflektora. Željka piva… upale smo kad triba dobro je !

Ej znate šta, pljesak za pljeskom, Ivana izvikuje komande, alo kolo nam je na CENTRU !Image Hosted by ImageShack.us Sad kad triba vučemo ga na sredinu. Uspile smo!!!! Publika stalno plješće na ajmo življe. Ide nas ludo!!!

Dobile smo pohvale za taj Ražanac od dr. sc. sudca za ples, čije riječi vam točno navodim:

„Istu sam koreografiju već vidio u nekoliko različitih izvedbi, ali niti jedna dosada nije bila niti sjena ove “tempetskih djevojaka”. Od izvrsne pjesme, preko neuniformirane nošnje, do izvrsno izvedenoga kola sa stupčenjem i vrsno izvikivanim komandama, sve je djelovalo prirodno, vedro, opušteno, a istovremeno uvježbano, srdačno i puno žara. Iskreno čestitam na vrhunskoj izvedbi i djevojačkom ponosu, tim više što je društvo nedavno osnovano. U kratkom roku postiglo je očito veličanstven uspjeh.“

I jeste li se naježili. Ja jesam mnogo puta. U Metkoviću san bila ponosna na nas a sad san preponosna! Aj pročitate opet njegovu zadnje dvi rečenice ! I ?

Slavilo se ne mogu reć duboko u noć al do kad smo smili. Pivalo, zezalo. Naše male (Stela i Edi) i njihove velike mandoline. Svi zajedno FA Tempet i KUD Brodosplit zajedno KUD Budućnost.Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
No triba poć leć sutra je opet nastup i to u jutro. Hm, ko je doša kad najbolje Dražan zna !

Nastup za Starogradske Makarske plesove čekali smo spremni gledajući nastup Brodosplita s Likom. Bodrili smo ih koliko smo god mogli. Ruke su nam otpale. Ivan se otiša prisvuć u lagano, kako on to radi s Tempetom. Miljenko nije pričao onoliko ka u Metkoviću. Bili smo dosta opušteniji.

Počelo je. Saša i ja smo valjda uvatili korak za krenit na dobar takt. Ma jesmo…Image Hosted by ImageShack.us
Jedina mana je bila je Fisti uru prije pukla mandolina pa nam je uletio svirat na sam kraj plesa. Stela , prva mandolina, dobila je posebne pohvale sudca za glazbu. Bravo Stela! Nismo ni sumnjali. Ilija me oduševio koliko se trudio animirat Marinu da zapleše s njim. Na kraju je osta odbijen. Tužnog pogleda. Baš je bio super! I naravno taj nam je ples prošao dobro al ga nekako taj Ražanac i uspjeh s njim bio nam je veći pothvat.

I šta reć nego da nam ne ide loše. Ručali smo (neku „zemlju“) i nazad doma umorni al s punim srcem ponosa. Mobiteli su stalno zvonili svi su se raspitivali kako smo prošli i čestitali nam.
Bi li mogli sad negdi bar malo priko granice?





Post je objavljen 19.11.2007. u 18:08 sati.