Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sicksweet

Marketing

Slavni 69

Prvo da čestitam svima NjU JiiiiiiiiiR !!! party

.............
Evo kako vidite u naslovu-ovo je moj 69. post....
Pa kakav broj,hehe,takva i tema....(Eek pripremi seee) Fetiši!!!
Pa ću vam sve to malo pojednostaviti i definirati na svoj način......Hehe bit će zanimljivo...

opis slikePrvo da razjasnimo što je fetiš...Dolazi od riječi lat. facticius; fr. fétiche; port. feitiço: što znači čarolija
* Prema Wikipedii fetiš se odnosi na predmet ili dio tijela osobe koji postaje objekt nečije požude,obožavanja ili opsesivne pozornosti.
* Prema Freudu klasična teorija fetiša usredotočuje svoju pozornost na Edipov kompleks.Važan stupanj u odrastanju dječaka je kako će uspjeti nadvladati suparništvo s ocem u zadobivanju majčine ljubavi. Može se javiti strah da će ga otac, budući je veći i jači kazniti kao suparnika kastracijom, iz čega proizlazi da se u djetinjoj nesvjesnoj podsvijesti predmeti tj. fetiši na neki način vezuju uz njegov penis. U takvoj vrsti asocijativnog mišljenja pogled na fetiš, fetišista navodi na pomisao o penisu. Uz svoj penis osjeća se sigurno, seksi, ugodno i zadovoljeno, oslobođen strepnje da će ga izgubiti.
* Prema Donaldu Winnicottu,penis je viđen kao obrana od ranijih prededipovskih strahovanja.Predmet straha nije otac koji kažnjava, već gubitak majke koja podržava život. Po ovoj teoriji, fetišizam proizlazi iz vremena kada odvajanje od majke predstavlja samu smrt i fetiš je prijelazni predmet koji pomaže malom dječaku da premosti strah i usamljenost
.


Fetiš ne mora biti povezan isključivo sa sexom... Nekima se fetiš sportski auti,nekima šminka,nekima dobra obuća,....

Ali pošto sam se odlučila na zločesti post-pisat ću o sexualnim fetišima....

Imamo podjelu prema kojoj fetiši mogu biti:
a) NEŽIVI-mogu se podijeliti u dvije grupe: fetiš oblika i fetiš medij. Kod fetiša oblika važan je objekt i njegov oblik, kao npr. cipele s visokom potpeticom,halteri....Kod fetiša medija važan je materijal od kojeg je predmet izrađen, npr. svila ili koža.

opis slike



b) ŽIVI-odnosno dijelovi tijela:kosa, stopala, noge, stražnjica, velike grudi, male grudi,leđa...Kad je kosa fetiš obično se radi o dugoj kosi, a često je važna određena boja kose. Neke muškarce uzbuđuju dlake ispod pazuha ili na nogama. rofl

opis slike



Postoji širok spektar fetiša, odnosno objekata obožavanja.Pa ću ja navesti nekoliko najuobičajenih i nekoliko neobičnih:

Donje rublje-to se zapravo i ne može nazvati velikim fetišem jer svi volimo vidjeti lijepo donje rublje,posebice žensko.Neki vole čipku,neki vole sado mazo korzete iliti latex koji je otvoren/izrezan na stateškim mjestima,a neki vole pamučno donje rublje koje ih podsjeća na čistoću i nevinost…Postoje muškarci koji „padaju u nesvijest“ kada vide rub gaćica ili tangi kad se sagnemo i slično...A ima i onih koji obožavaju njušiti korišteno žensko donje rublje,dok djevojke vole znojne muške majice.

Čarape-ne znam muškog koji je rekao kako mu halteri ili samostojeće čarape nisu sexy…Od raznih boja i dezena.Tu su i mrežaste čarape koje će skoro svakom muškarcu privući pozornost,posebno ako im je gušt rastrgati ih(haha osjećaju se moćno,a inače mrežaste čarape je stvaaarno „teško“ pokidati)

Visoke pete-isto kao čarape i donje rublje,već poznati fetiš.Ima dosta muškaraca koji su maštali o ludom sexu sa djevojkom u bijesno visokim petama i kojima je to želja.

Uniforme-mogu to biti med. sestre,policajke,…Ako još znate dobro glumiti i uživiti se u ulogu-pun pogodak!!!

Vezanje-vjerujem da vas je to dosta probalo…Nekima se to ne sviđa,a neke će to još dodatno razuzdati...Sve ovisi da li volite biti vezani,ili biti onaj koji veže.Hehe.

Pojedini dijelovi tijela-znam dečka koji obožava ženska ramena,posebice kad curi „slučajno“ klizne majica ili bretela.
Dok drugi voli one dvije rupice koje se nalaze iznad guze na dnu leđa…
Jedan neobičan fetiš prijatelja moram napomenuti:rekao je kako pada na to kad djevojka nosi rifle i kad joj one malo više stegnu struk da se rub hlača ureže u kožu i da se osjeti prijelaz kad se prođe rukom…
Isto kao i neživih,živih fetiša ima jako puno,i to sve ovisi od osobe do osobe….Pod to spadaju i
Nožni prsti i stopala-sjećam se jedne godine na moru kako je moju legicu spopadao jedan lik koji joj je stalno buljio u noge i rekao joj kako ima sexy stopalo...Svi mi volimo vidjeti uredne noge i ostalo,no manji dio imaju stopalo kao predmet obožavanja...

Velike nosnice-nisam ni znala da taj fetiš postoji,al postoji jer sam čitala o tome na netu...Piše u jednom tekstu kako se muškarac našao pored jedne djevojke u tramvaju i čim je ugledao njene nosnice počeo ju je obasipati raznim ljubavnim riječima,čak ju je na licu mjesta zaprosio!Naravno djevojka je zvala policiju...

Planinarske čizme-neke djevojke ih vole nositi,kažu kako im je taj osjećaj kad ih obuku kao predigra...E sad je li to zbog ravnih đonova ili zbog toga što ih stegnu oko zglobova...Ne znam.

Cure sa jako debelim pepeljarkama- eek

...
Sam taj pojam je jako širok tako da bi mogla nabrajati do sutra.............

Da li vi imate kakav fetiš?Ne mora biti striktno sexualni!!




Post je objavljen 01.01.2008. u 01:01 sati.