Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moshmislit

Marketing

Gospođa Knjigovođa :)

Jel, još moram pričekati potvrdu koja će doći na kućnu adresu, a kako bih znala kako točno moja titula glasi, no, stvar je jasna - tečaj prošao, ispit položen party Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

U petak smo imali pismeni, u subotu - jučer - usmeni. I, uspjelo mi je nešto što sam smatrala gotovo nemogućim - pohvalili su me za moje znanje.
Pismeni - nadala sam se dobrom rezultatu; smještaj iznosa na pojedina konta, uz malu pomoć podsjetnika pjeva nije trebao biti težak, a kalkulacije (dodavanje marže i poreza) sam ionako već znala.
Ali znam ja sebe - brzopleta ili spora; bojala sam se da ću se zeznuti na glupostima ili da neću stići riješit cijeli zadatak. Za prolaz na pismenom bilo je potrebno skupiti barem 50% bodova - s velikim zadatkom, koji vrijedi puuuno bodova, to i nije tako nemoguće - jesam zmotana, al ne baš toliko sretan
Samo, ja sam željela ipak bolji rezultat. Bolji rezultat na pismenom značio je i manje pitanja na usmenom.... naravno, sve ovo pišem tako da mogu kao slučajno spomenuti svoj rezultat od 92.8% i pohvaliti se smijeh
Eto, pismeni sam super riješila i za nagradu na usmenom dobila samo jedno pitanje, a tu sam imala više sreće neg pameti.
Teorija u knjigovodstvu je - dosadna. A, ono, stvaaaarno dosadna.
Iznimne su situacije kad se meni prispava tokom dana, toliko iznimne da sam u svojih skoro pa trideset, tokom dana legla tek možda desetak puta, i to sam previše rekla. No, ovih dana, sam pogled na skriptu bi me uspavao - u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu.
Sve što sam i uspjela pročitati isti čas bi isparilo iz moje glave...
Prvo mi je cilj bio pročitati sve skripte, od početka do kraja. Vidjela sam da će to biti nemoguće - zato; pročitat ću samo naslove i odlučit što bi moglo biti bitno, pa naučiti samo to. Ni to nije išlo.
A ništa; pročitat ću samo ono za što su rekli da se češće pojavljuje na ispitu. Ajde, to sam uspjela pročitati - ali naučiti??? Jok.
Krenula sam na usmeni, želudac mi se grčio, utješena jedino saznanjem da ni moji kolege nisu učili ništa više od mene - ako ništa, barem se neću jedina zblamirati.
Došla sam na red za odgovaranje, dobila sam svoji ispit u ruke - da vidim gdje sam pogriješila, a na papiru su bila zabilježena tri pitanja koja me namjeravaju pitati.
Odgovorit na prva dva, priznajem, nisam znala - no, srećom, profesorica je, impresionirana mojim rezultatom na testu, odlučila pitati me samo jedno pitanje i to ono treće yes
Mjenice, ah mjenice rofl
Nagledala sam ih se na poslu, naispunjavala ih se, slala ih na naplatu... znam sve o njima yes

I tako, dragi moji, vaša Mo'šmislit na kraju je ispala čak i štreber rofl

Sretna sam do neba!
Tečaj je iza mene, uspješno završen i sad se mogu brinut o drugim stvarima; skorašnjem povratku na posao, problemom dal će Micek dobiti mjesto u jaslicama ili ne...
Pozdrav!

Post je objavljen 18.11.2007. u 11:30 sati.