Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/gastrolovka

Marketing

Matija Balent - kuhar godine

Image Hosted by ImageShack.us


Dani hrvatskog kulinarstva, najznačajnija godišnja manifestacija Hrvatskog kuharskog saveza i kulinarske struke održavala se u opatijskom hotelu Ambasador od 9. do 14. studenog ove godine.

Rano ujutro u srijedu 14. studenog dovršena su natjecanja u posljednjem od tri zadatka postavljena pred sudionike ovogodišnjeg Državnog prvenstva kuhara. Od ukupno 79 prijavljenih natjecatelja, deset finalista natjecalo se u posljednjoj kategoriji - Svečani menu. Nakon zbrajanja bodova iz svih kategorija pobjednikom je proglašen Matija Balent, šef kuhinje hotela "Antunović" iz Zagreba.

Rezultati natjecanja za Prvaka države 2007.:
1. Matija Balent, Hotel "Antunović", Zagreb
2. Anđelko Levanić, Hotel "Turist", Varaždin
3. Hrvoje Zirojević, Restoran "Noštromo", Split
4. Berislav Lacković, Restoran "Bon Appetit", Zagreb
5. Nikolina Lončar, Restoran "Zlatan", Koprivnica
6. Željko Neven Bremec, Gradska Kavana, Brand d.o.o., Lovran
7. Grozdana Bohorč, Restoran "Fantasy", Ludbreg
8. Tomislav Hruban, Hotel "The Westin", HUP d.d., Zagreb
9. Marija Denžić, Hotel "Minerva", Varaždinske Toplice
10. Dragan Visković, Restoran "Domino", Dramalj

Medalje trojici najbolje plasiranih natjecatelja uručio je Predsjednik Republike Hrvatske g. Stjepan Mesić, uz pomoć Predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza g. Damira Crlenog te prošlogodišnjeg Prvaka države g. Miroslava Dolovčaka.

Osim najboljima u uspješnom poretku Predsjednik Mesić dodjelio je medalje i pobjednicima 2. Kamelija kupa, natjecanja ekipa učenika srednjih škola. Ovo natjecanje održano je na početku Dana hrvatskog kulinarstva, a sudjelovalo je 14 ekipa iz 11 škola od Đakova do Splita. Pobjednici 2. Kamelija kupa su učenici Obrtničke škola „Antuna Horvata“ iz Đakova Marta Kartelo, Marijan Vidaković, Aleksandar Lazarov i mentorica Nevenka Kokalović.

Čestitam svima na uspjehu i vjerujem da će se ovakvim načinom promoviranja kuharske struke podići ne samo razina kvalitete naše ugostiteljske ponude, već i vrijednost vrhunskih majstora koji istu kreiraju.


Gastrolovka

Post je objavljen 15.11.2007. u 09:47 sati.