Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sicksweet

Marketing

Šta radite kad vas....

...netko toooolikooooo naljuti da poželite razbiti sve oko vas zajedno sa tom osobom?

Baš sam neki dan imala situaciju na msn-u gdje sam se toliko naljutila na 'nekog' da sam htjela samljeti kompjuter u komadiće i usput to prožvakati...Inače nisam neka živčana osoba koja lako puca,ali kad mi prekipi-bolje da nema nikog oko mene...I sad kako se svladati u takvim situacijama?Ja nemam pojma iskreno,uvijek se jadna potrudim to sakriti al mi i ne ide baš...Mrzim one trenutke gdje sama sebe ulovim kako šizim jer mi je netko (tko mi i ne mora nešto značiti) digao tlak...Ljutnja je manje-više normalna i neki se ljute češće,a neki rijeđe,ponekad opravdano,a ponekad ne.I sad jel bolje tu ljutnju izbaciti van(ali tako da nikog ne povrijedimo) ili ju držati u sebi dok ne "ishlapi"?

Svatko može biti ljut, to je lako. Međutim, naljutiti se na pravu osobu, do prave granice, u pravo vrijeme, zbog pravog razloga i na pravi način, to je već teško.
Aristotel


Arisotel je ovo odlično rekao jer većinom se svi,kad smo ljuti,nađemo u situaciji da se iživljavamo na nekom tko nam se nađe u blizini i tako povrijedimo osobu/životinju zubo koja nije ni kriva ni dužna...

Kontroliranje ljutnje i potiskivanje ljutnje dvije su različite stvari. Potiskivanje se javlja kada se u našem umu ljutnja u potpunosti razvije, ali mi propuštamo prepoznati njenu nazočnost. Pretvaramo se sami pred sobom i pred drugima da nismo ljuti - kontroliramo vanjske znakove ljutnje, ali ne i samu ljutnju. To je vrlo opasno, jer ljutnja nastavlja kipjeti ispod površine uma, postaje sve jača, dok jednoga dana neminovno ne eksplodira.S druge strane, kada kontroliramo ljutnju vidimo tocno sve što se zbiva u našemu umu.Učinimo li to vješto, ljutnja neće imati prilike da se potpuno razvije, pa stoga neće biti ničega za potiskivanje.

Heh sve je to lijepo i potanko objašnjeno ali treba to i primjeniti....
Diši duboko i misli na livadu.....i cijeće...i pčelice....Haha kad bi bar bilo tako.

Al evo ja ću pokušat malo pojednostaviti na:

-Jedno od možda uspješnih riješenja da suzbijete ljutnju je kupiti neku vreću,napunit ju piljevinom,ak volite grublje malo-može biti i šljunak rofl i udri brate mili koliko te volja...Ne da se tu nađe neka prava osoba na kojoj bi mogao trenirati svoje nove kik boks i karate kid vještine!

-Skokni do obližnje trgovine sa opremom za vjenčanja-kupi par komada balona sa helijem i sadržaj ispusti u usta pa psuj iz sveg glasa...Mislim da ćeš nakon drugog balona sam sebi biti smiješan kako šiziš sa glasom prignječenog mrava...

-Uzmi jastuk u ruke,nabij si ga u glavu i vrišti dok te ne počne boliti glava i dok ne izgubiš glas....E kad to budeš skužio-ljutnja će do tada proći...

-Kupi si u pet šopu onu stvarčicu/igračkicu (može to bit i papuča,loptica,bilo kakav gumeni predmet)s kojom se kerići igraju-strpaj si to u zube,reži i mršti se pred ogledalom...U tim zanosnim trenutcima-uzmi fotić u ruke, (super ak imaš digitalni)slikaj se i prebaci slike na komp...Zatim napravi album i nazovi ga "Mojih 5 minuta"...Dok to sve napraviš nećeš više ni znati zašto si se naljutio.

-Za vježbo-frikove:lezite na pod i radite trbušnjake brzinom munje sve dok vas ne počne bolit stomak i dok ne padnete u nesvijest...Kad se osvijestite nećete razmišljati o tome što vas je naljutilo nego o tome kako ćete imati super trbušne.

-Počnite pjevat iz sveg glasa pjesmu od svjetski poznate POP pjevačice u usponu-Meri Cetinić:Lastavica

Leti, leti dalekooooo, iznad dubokih vodaaaaa
Lastavice moja malaaaaa, sjajna zvijezdo moga svodaaaaaa
Leti, leti dalekoooo, tvoja krila su meka
Lastavice moja malaaaa, zvijezdo sjajna i dalekaaaaaa


Ono aaa i ooo drži što duže možeš...Nakon 5 puta ispjevanog refrena poželjet ćeš da si i ti lastavica.


I eto to su moji načini... rofl Možda vi imate bolje? naughty

Vikanje i urlanje donosi olakšanje, ali na duge staze donosi probleme sa srcem, pokazala je nova studija sprovedena na 1300 muškaraca.Što su jači ispadi bijesa, to ozbiljniji mogu biti problemi sa srcem. Bolesnici koji su skloniji burnim reakcijama 17 puta su skloniji oboljenju od srčanih bolesti.Ljutnja naglo povećava koncentraciju adrenalina u organizmu, što izaziva povišenje krvnog pritiska, ubrzava rad srca i ometa ravnomjernost njegovog otkucavanja.Sve to navodi organizam da pošalje u krvotok pločice kolesterola, koje mogu izazvati stvaranje krvnih ugrušaka eek
Post je objavljen 14.11.2007. u 11:14 sati.